העוזרת לא מעונינת בביטוח לאומי מה לעשות??

דיון מתוך פורום  משפט ורשלנות רפואית

26/01/2007 | 20:09 | מאת: רונן

שלום רב. יש לי עוזרת בית שמקבלת מילגה באוניברסיטה+ עובדת במקום עבודה שם משולם לה ביטוח לאומי. היא טוענת שבמידה ואני אדווח לביטוח לאומי על עבודתה אצלי היא עלולה לאבד את המילגה שלה. מה לעשות????

27/01/2007 | 00:13 | מאת: ליאורה

עד שמנהל הפורום יענה - לדעתי הלא מקצועית: מבחינתך את צריכה לנהוג על פי חוק. אם לא - את לוקחת סיכון שאם חס וחלילה יקרה לה משהו (למשל - תחליק אצלך בבית ותיפגע באופן רציני ..), אז היא יכולה לתבוע אותך. בעבר אפשר היה לדווח לביטוח הלאומי ללא ציון השם. נראה לי שהיום זה כבר לא כך, בכל אופן תבררי ..

27/01/2007 | 18:13 | מאת:

רונן שלום אכן צודקת ליאורה שעליך לנהוג כחוק על מנת להגן על עצמך מפני תביעת נזיקין במקרה של פגיעה של העובדת. הדיווח לביטוח הלאומי יכול להיות חד צדדי בלא למסור את הפרטים של העובדת. כמו כן מוצע שלא תתפתה להצעה כי העובדת תתייב לא לתבוע אותך, התחייבות כזאת אינה תקפה ככל שמדובר בנזקי גוף.