חוות דעת רפואיות

דיון מתוך פורום  משפט ורשלנות רפואית

24/01/2007 | 18:24 | מאת: ענת

לעו"ד דיוויס הנכבד שלום רב , שאלתי אלייך היא כזו נאמר לי במידה ואני מגישה תביעה בגין רשלנות רפואית שנגרמה לבתי בלידה הרי שגם הצג הנתבע יגיד חוות דעת מטעמו ונציין שהשופט שאמור לדון בתיק הוא אינו רופא וסיכוי סביר מאוד שהשופט ימנה חוות דעת מטעמו כלומר מרופא שהוא בוחר מבית חולים מסויים .... אך כאן לא ברור לי העיניין העם הרופא שהתמנה ע"י השופט לא ינסה למזער נזקים או יותר מכך ההוא לא יכול להגיד שהטיפול היה מרבי ולא היתה כאן רשלנות ............. שאלתי אלייך היא כזו כיצד ניתן למנוע משופט שאמור לדון בתיק למנות חוות דעת שלישית מטעמו מרופא שעובד בבית חולים ולא ברור לי כיצד רופא זה יצא נגד בית חולים אחר ...... כמו שהוא היה מצפה מרופא אחר לא לצאת נגדו במידה והתרחשה רשלנות ... אשמח לדעת את תשובתך לעניין בתודה מראש ענת

27/01/2007 | 17:51 | מאת:

ענת שלום שאלתך נוגעת לאחת הסוגיות הבעייתיות בתביעות רשלנות רפואית. אמנם כדי להגיש תביעה עליך לתמוך כל טענה שברפואה בחוות דעת ולבית המשפט יש סמכות למנות מומחה מטעמו במקרה שיש פער בין חוות דעת של המומחים משני הצדדים. עמיתי ואי מתנגדים בדרך כלל למינוי מומחה מטעם בית המשפט, ויש דרכים שונות למנוע את המינוי, אותם ידע פרקליט מיומן בתביעות רשלנות רפואית לטעון. מידע נוסף ראי באתר המשפט הרפואי www.med-law.co.il