מחלות חוזרות

דיון מתוך פורום  משפט ורשלנות רפואית

23/01/2007 | 22:42 | מאת: גבי

אני רופא ילדים שחולה לעתים תכופות במחלות ויראליות שונות רגילות כתוצאה מחשיפה למטופלים החולים , האם הדבר נחשב למחלת מקצוע או תאונת עבודה כי בכל מקרה הנני נאלץ להעדר מעבודתי די הרבה בשל כך . מה הקריטריונים כי בכל זאת יש מצב סביר נתון ויש אדם רגיש שנדבק הרבה יותר . האם ביטוח לאומי מכיר בכך והאם במקרה שיש מחלת רקע זיהומים בעבר וכעת יש החמרה כתוצאה מהחשיפה החוזרת לחולים יכיר ביטוח לאומי במצב זה .

27/01/2007 | 17:46 | מאת:

גבי שלום אין אבחנה בין מחלת מקצוע שארעה לרופא או לבעל מקצוע אחר. הביטוח הלאומי יכיר במחלה כמחלת מקצוע אם היא מונעת מהעובד לעבוד במקצועו עקב המחלה. אם המחלה היא זמנית ואתה נעדר לעיתים מעבודתך ולעיתים עובד בנסיבות המתוארות בשאלתך, ספק אם המחלה תוכר כמחלת מקצוע. אם אתה סבור כי המחלה מונעת ממך לעבוד עליך להגיש תביעה לפגיעה בעבודה ולבקש לעמוד לבדיקה רפואית בפני ועדה רפואית מטעם הביטוח הלאומי.