מחלות קרוהן וקוליטיס - ביטוח לאומי

דיון מתוך פורום  משפט ורשלנות רפואית

18/01/2007 | 07:50 | מאת: יונתן

כידוע לך במחלות המעי יש בעיה של שליטה על סוגרים. במהלך מחלה פעילה (מחודש ועד שנים) יש דחיפות מוגברת של יציאות אשר ברוב המקרים מלוות בדימום. תופעות אלו גורמות לחולה לחשוש לצאת מביתו, במיוחד לנסיעות ארוכות וכו' על עצמי אוכל להעיד שאני נמנע מלהכנס לעיר גדולה שבה יקשה עלי למצוא חנייה במקרה ואחוש בדחיפות לשירותים. האם ידוע לך על תקדים שחולה קיבל אחוזי נכות ובמיוחד תו חנייה של נכה?

20/01/2007 | 23:26 | מאת:

יונתן שלום התשובה אינה ייחודית לחולי קרוהן. הנכות הרפואית תקבע ע"י ועדה רפואית בביטוח הלאומי במסגרת נכות כללית בהתאם לנתונים הרפואיים. אם נקבעה נכות תהיה זכאי לפנות למשרד התחבורה ולקבל תו חנייה של נכה.