מכירה דירה

דיון מתוך פורום  משפט ורשלנות רפואית

08/01/2007 | 15:03 | מאת: גליה

שלום רב, הסעיף הבא נלקח מחוזה שעשיתי עם הקונים של הדירה שלי. מה אומרת לכם המילה בהתאמה בסעיף זה? האם הכוונה להתאמה של התשלומים או להתאמה בין הצדדים (זאת אומרת לתיאום בין הצדדים על הקדמת מסירה ההחזקה בנכס)? "מוסכם שהמוכרים יהיו רשאים להקדים את התשלומים ו/או חלק מה, וזאת בהודעת פקסימיליה שתימסר למוכרים ו/או לב"כ המוכרים 48 שעות טרם הקדמת התשלום. מוסכם שהתשלום האחרון לא יוקדם לפני יום 1.5.07. היה ויוקדמו התשלומים, תוקדם מסירת ההחזקה בנכס בהתאמה." תודה על התשובה

09/01/2007 | 14:33 | מאת: עמית רון, עו"ד

אמנם אין מדובר בנושא השייך לפורום אך אשמח לענות בתמציתיות. על פניו נראה שעולה שאלה לגבי פרשנותו של סעיף בחוזה. הפסיקה דנה בנושא הפרשנויות לא מעט והגיעה למסקנה בהלכה הידועה בשם הלכת אפרופים כי אומד דעתם של הצדדים הוא שקובע. זאת אומרת שיש לפרש את ההסכם בהתאם למה שהתכוונו הצדדים עת ערכו את החוזה ביניהם. כמובן שיש התייחסות ככל שזה נוגע לפרשנות גם לזהותו של המנסח וקיימים עוד קריטריונים. על פניו נראה שמדובר בתיאום בין הצדדים על הקדמת מסירת ההחזקה , אבל יש לקרוא את כל החוזה כדי להסיק ממנו קביעה כלשהי. יחד עם זאת כפי שנאמר לעיל אומד דעתם של הצדדים משפיעה יותרה על הקביעה. מקווה שעזרתי יום נעים.