תביעה נגד מספר חברות ביטוח בגין תאונה

דיון מתוך פורום  משפט ורשלנות רפואית

02/01/2007 | 19:19 | מאת: מאור

שלום. נפגעתי בתאונת דרכים שהיא גם תאונת עבודה ורציתי לשאול , מאחר ואני מבוטח באופן פרטי במספר חברות ביטוח בביטוח תאונות האם לדעתך עלי לדווח לכולם על התאונה גם אם לא ידוע לי כרגע על נכות מהתאונה (אני כרגע בטיפולים) מתוך כוונה שחברות הביטוח לא יטענו שדיווחתי להם מאוחר מדי . תודה

03/01/2007 | 13:24 | מאת: עו"ד דוד פייל

שלום מאור, 1. אני ממליץ להודיע לכולן במכתב רשום. 2. בנוסף, קבע לעצמך תזכורת חודשיים לפני חלוף 3 שנים מיום התאונה. תביעת ביטוח בניגוד לתביעת נזיקין רגילה מתיישנת בחלוף 3 שנים ואז לא תוכל להגיש את תביעתך. 3. אם לא שולמו לך תגמולי הביטוח לאחר שנתיים ו10 חודשים תוכל או להגיש תביעה לבית המשפט או להגיע להסכם בכתב עם חברת הביטוח על עצירת ההתיישנות. דוד פייל, עו"ד

13/01/2007 | 15:00 | מאת:

מאור שלום תשובתו של עו"ד דוד פייל נכונה למקרה ששאלתך מתייחסת לנזקים הנובעים מחוזה ביטוח המקנה לך זכויות מעבר לזכויות על פי חוק הפלת"ד . התביעה לפיצויים מוסדרת ע"י חוק הפלת"ד, אשר מסדיר גם את היחסים בין הנפגע לבין המזיק אותו הוא חייב לתבוע על פי עקרון ייחוד העילה המחייב להגיש התביעה על פי חוק הפלת"ד. במקרה ששאלתך נוגעת לחוק הפלת"ד ההתיישנות היא 7 שנים ממועד התאונה. קיומן של פוליסות בריאות ואי כושר אינן שוללות את הזכויות על פי חוק הפלת"ד אלא מוסיפות עליהן.