צדדים נוספים

דיון מתוך פורום  משפט ורשלנות רפואית

02/01/2007 | 14:05 | מאת: אילן

שלום שאלתי הינה לגבי תביעה שמגיש חולהX כנגד בית חולים א' על רשלנות רפואית שהסבה לנזק בלתי הפיך-לולא רשלנות זו לא היה נגרם כל נזק , בהמשך החולה ניסה "לתקן" את הנזק שגרם לו בית חולים א' בטיפול אחר בבית חולים ב' אך הנזק רק גדל. החולה רוצה לתבוע את בית חולים א' שגרם לו לנזר הבסיסי שהלך והסתבך (בבית חולים ב') האם בית חולים א' יכול לבוא כ"תביעת שיבוב " בכתה ההגנה או בשלב מאוחר יותר לתבוע את בית חולים ב' בחלקו בנזק. האם העובדה שבית חולים א' התרשל יש בה כדי לחייבו כל כל הנזק -גם לחלק הזה שנגרם ללא קשלנות רפואית בבית חולים ב'?-מה אומרת הפרקטיקה? אני מקווה שהובנתי.

04/01/2007 | 09:24 | מאת: עמית רון, עו"ד

בפרקטיקה מקובל במצבים כמתואר בשאלתך, כי הפניה של בית חולים א' תיעשה באמצעות הודעת צד שלישי כנגד בית חולים ב'. תשומת ליבך, כי רצוי היה לתבוע את שני בתי החולים מלכתחילה, ועדיין תהיה לבית חולים א' אופציה להגיש הודעת צד ג' כנגד בית חולים ב'. אשמח להבהיר במייל בהרחבה לגבי ההבדלים הין תביעה רגילה לבין ההודעת צד שלישי.