קרוהן

דיון מתוך פורום  משפט ורשלנות רפואית

14/06/2001 | 20:25 | מאת: ערן

אני חולה קרוהן שהתגלה לפני כמה ימים לפני כארבע שנים קיבלתי התקפה חזקה מאוד המלווה בכאבי בטן חזקים הקאות וחום הרופאים קיבלו החלטה לנתח אותי אך ברגע האחרון המעיים ניפתחו לי וכולם היו מאושרים כמובן ויום למחרת שלחו אותי לביתי ואמרו לי שהכל בסדר ואין מה לדאוג ולא מצאו כלום אפילו לא הזכירו את שם המחלה הזאת והמשכתי בשרותי כרגיל. אך לפני שבועיים תקף אותי שוב המחלה מלווה בכאבי בטן ללא הקאות וללא חום דבר זה גרם לי גם להתאשפז בבית החולים ובוא גילו שיש לי את מחלה זו. רציתי לדעת אם אני יכול לתבוע את הצבא ברשלנות ובחוסר איכפתיות לחיליו?

16/06/2001 | 17:46 | מאת: אורלי

שלום ערן, קראתי את שאלתך ומאחר וגם אני חולת קרוהן מזה 12 שנה וגם כמוך לא גילו את המחלה בזמן. סבלתי הרבה עד שגילו את המחלה וביקרתי בחדר מיון הרבה מאוד מספר פעמים ורק "כשכמעט יצאה לי הנשמה" ניתחו אותי. כתבת "שהמעיים התנפחו לך" מה זאת אומרת? כתוב לי את מצבך היום. אורלי

13/07/2001 | 16:21 | מאת: גילה

אני מניחה שמה שקרה לך בצבא היה חסימת מעיים שנפתחה מעצמה ולכן אף אחד לא טרח לברר ממה היא נגרמה. לפי מה ששמעתי מחברים עם קרוהן זו מחלה שהרבה לא מאבחנים אותה בזמן או מאבחנים אותה כמשהו אחר במשל שנים רבות. זה לא נדיר. זה גם לא אומר שזה בסדר. אולי עו"ד דייויס יתקן אותי אם אני טועה אבל נדמה לי שמישהו אמר לי פעם שמול הצבא אי אפשר להגיש תביעות רשלנות רגילות על מחלות אלא רק לתבוע את משרד הבטחון להכרה כנכה צה"ל אם המחלה נגרמה בגלל הצבא. אולי אפשר להתלונן על הרופא הצבאי - או אם זה לא היה רופא צבאי אז על הרופא מי שלא יהיה, על טעות באבחנה. אבל הכל מקרה אם מה שהחברים שלי מספרים לי נכון, אין שום יתרון מיוחד באבחנה מוקדמת של קרוהן, במיוחד אם מההתקפה ההיא ועד עכשיו לא סבלת משום דבר, והמחלה היתה בשקט. זה לא כמו סרטן שגילוי מוקדם עוזר. מטפלים בכל התקף בנפרד.