רשלנות בתאונת דרכים

דיון מתוך פורום  משפט ורשלנות רפואית

27/12/2006 | 18:48 | מאת: עירית

יש לי שתי שאלות הראשונה הייתי מעורבת בת.ד. וניתן כבר פסק דין. האם אני יכולה לתבוע גם בגין רשלנות רפואית שהייתה במהלך הטיפול שקיבלתי, חוץ מהתביעה שכבר תבעתי? השנייה, חברת הביטוח הגישה ערעור על פסק הדין, במידה ובעקבות הערעור יופחת סכום הפיצויים אותו קיבלתי מחברת הביטוח (כבר שילמת שכר טרחה לעורך הדין שטיפל בי), האם עורך הדין שטיפל בי צריך להחזיר לי את החלק היחסי (אם ייצג אותי בערעור) ששילמתי לו, בהתאם לסכום החדש שייפסק, מה נהוג? אודה על תשובתך המהירה. תודה

28/12/2006 | 16:23 | מאת: ד"ר אודי פרישמן

שלום אין קשר בין התביעה לעיניין תאונות הדרכים לרשלנות רפואית כמובן שלפני שמגישים תביעהלעניין רשלנות רפואית צריך לראות שאכן יש כאן רלשנות אשמח להיות לך לעזר בעניין זה

30/12/2006 | 19:21 | מאת:

עירית שלום תשובתו של ד"ר פרישמן אינה מדויקת בלשון המעטה. במקרה שניתן פסק דין בתאונת הדרכים הרי יש מה שמכונה "מעשה בית דין" או "השתק עילה" שמשמעותו שלא ניתן להגיש תביעה נוספת בשל אותן נסיבות שהולידו את העילה בגין פסק הדין שניתן על פי חוק הפלת"ד. במקרה של חוק הפלת"ד קיים עקרון משפטי המכונה "ייחוד עילה" לפיו לא ניתן להגיש תביעה בעילה אחרת אם התאונה הכרה כתאונת דרכים. אשר לשאלת שכ"ט בערעור. אם ייקבע שעלייך להחזיר כסף על פי פסק הדין הבערעור, יהיה על עורך הדין להשיב את החלק היחסי שגבה על פי פסק הדין שניתן, אך עורך הדין זכאי לשכ"ט עבור הייצוג בערעור על פי הסיכום איתך.