נזקים מתוסף מזון

דיון מתוך פורום  משפט ורשלנות רפואית

18/12/2006 | 08:25 | מאת: בני

שלום השתמשתי בתוסף מזון לפני 13 שנה והוא גרם לי לנזקים בגופי: תפקוד מיני לקוי וIBS. אני הבנתי שמשרד הבריאות לא מטפל בתוספי מזון. למי עליי לפנות כדי לחקור זאת? תודה

18/12/2006 | 22:41 | מאת: חיפאית

בני, הרושם הוא שהנושא פרוץ לגמרי, אין פיקוח ממשי רציני, אין אבא... נשמע מה בפי עו"ד יונתן ?

23/12/2006 | 12:38 | מאת:

בני שלום, התשובה לשאלתך מצויה לא במידת הפיקוח של משרד הבריאות שאמנם לא מפקח על תוספי מזון, דבר שבמדינה מתוקנת ראוי שייעשה אלא בשאלת הקשר הסיבתי בין התוסף והנזק שנגרם לך וכן בשאלה אם הוזהרת להימנע מאותו תוסף ועל אף האזהרה אכלת את המזון עם התוסף. התשובה לשאלתך מצויה בעובדות שרק אתה יודע אותן.

23/12/2006 | 12:45 | מאת: שלומית

לעו"ד דיוויס שלום, בהקשר לתשובתך - למי יש סמכות להזהיר מפני תוסף מזון ? ועל סמך מה? הרי המשווקים מעוניינים רק למכור וכמה שיותר.. מי שצורך תוספי מזון, במרבית המקרים אינו מתייעץ עם הרופא שלו, ורופאים עקרונית עוסקים בתרופות ולא בתוספים. רוקחים אינם יכולים לדעת מה מצבו הרפואי של האדם שבא לקנות תוספי מזון, ואיך יוכלו להזהיר?