העדפת רופאים נתבעים

דיון מתוך פורום  משפט ורשלנות רפואית

16/12/2006 | 21:53 | מאת: שירה

שלום הייתי מבקשת לדעת מתוך נסיונך הרב מה עושים רופאים שנתבעים על רשלנות רפואית (יחד עם בתי החולים)(סטטיסטית) האם הם מעדיפים ללכת עד הסוף ולהלחם על שמם או ללכת לפשרה תודה

23/12/2006 | 12:32 | מאת:

שירה שלום המציאות היא שרוב הרופאים מבוטחים באמצעות המעסיק שלהם (קופ"ח, מדינה) ומבוטחים בחברות ביטוח. במצב זה אין להם בד"כ שיקול דעת וההחלטה היא של המבטחת, כמובן שהרופא מיודע לגבי התקדמות ההליך וצריך לתת הסכמתו להצעת פשרה אך אם יתעקש לסרב הוא עלול למצוא עצמו ללא כיסוי ביטוחי. אני מציע לך לעיין בדוח הועדה הבין משרדית בעניין תביעות רשלנות רפואית אשר פורסם השנה ומופיע באתר משרד המשפטים ואתר המשפט הרפואי www/med-law.co.il