שאלה

דיון מתוך פורום  משפט ורשלנות רפואית

16/12/2006 | 01:33 | מאת: דוד

לפני שחודשיים עבר אבי אירוע מוחי קשה, בו שותק לחלוטין פלג גופו השמאלי. בימים הראשונים הוא היה נתון במצב של חוסר הכרה, ולאחר מכן אט אט חזר להכרה מלאה פחות או יותר - כאשר כאמור, פלג גופו השמאלי משותק. במהלך אחד הימים הבאים נלקח אבי למקלחת עי אח ואחות שעזבו במקלחת סמוך לקיר "רק לרגע..." כהגדרתם. במהלך הרגע ההוא נפל אבי ונחבל בראשו. בסיטי חוזר שביצעו לאחר הנפילה נמצא כי חלה הרעה במצבו לעומת הסיטי הראשון שנעשה לו. במכתב השחרור מבית החולים, בנוסף לכל ההיסטוריה הרפואית - ורק לאחר התעקשות מפורשת שלנו, הוזכר אירוע הנפילה בצורה "אנמית" לחלוטין : "...לאחר אירוע של חבלה בראש - נפילה ממקור לא ברור..." שאלתי היא האם יש עילה לתביעה על רקע של רשלנות רפואית וכמו כן, אע"פ שעברו חודשיים, האם יש מסמכים נוספים אותם צריך לדרוש מבית החולים (כגון מכתב שיבהיר את כל מקרה הנפילה וכדומה) ?? תודה מראש דוד

23/12/2006 | 12:17 | מאת:

דוד שלום התשובה חיובית. קיימת התרשלות בפיקוח מצד הצוות המטפל וזכותכם ויותר מכך חובת בצוות המטפל לכתוב בפרוטרוט את פרטי הנפילה ותוצאותיה. אשר לסיכוי התביעה, כאן התשובה מורכבת יותר מאחר וקשה מאוד להעריך את הנזק לפני ואחרי הנפילה ויותר מכך האם הנזק אחרי הנפילה נגרם כתוצאה מהנפילה או מההתפתחות הטבעית של המחלה מה שנראה יותר מסתבר.