נכות כללית ופנסיה

דיון מתוך פורום  משפט ורשלנות רפואית

11/12/2006 | 22:08 | מאת: זוזו

אני בן 59, כל החיים עבדתי כנהג אגד עד שפרשתי מסיבות רפואיות ונשלל ממני רשיון הנהיגה הציבורי. יש לי מגוון מחלות. המל``ל קבע לי נכות רפואית 74% אך עם שיעור אובדן כושר עבודה נמוך. השאלה שלי: האם העובדה שאני מקבל פנסיה ממבטחים משפיעה על שיעור אובדן הכושר? בהנחה כי מבחינה פיזית ורפואית ומבחינת נתוניי אין שום מחלוקת שאני לא יכול לחזור לעבודה הקודמת או לעבודה אחרת

14/12/2006 | 13:21 | מאת:

זוזו שלום לקבלת פנסיה ממבטחים אין השפעה על אובדן הכושר אלא להיקף התגמולים לו אתה זכאי. יחד עם זאת אם ועדה של מבטחים קבעה שאיבדת את כושרך לעבוד רצוי להציג אותה במל"ל.