תרופה אשר בסל הבריאות אך קופת החולים אינה מאשרת

דיון מתוך פורום  משפט ורשלנות רפואית

01/12/2006 | 12:08 | מאת: יאיר

שלום רב, השתתפתי בקבוצת מחקר לתרופה חדשה לטיפול באסתמה חריפה. במהלך המחקר מצבי הבריאותי השתפר בצורה דרמטית. חברת התרופות התחייבה לספק את התרופה במהלך המחקר וכל עוד התרופה אינה בסל הבריאות. בחודש אוגוסט נכנסה התרופה לסל הבריאות ופניתי לקופ"ח שלי לספקה. לאחר התכתבות ממושכת נענתי בשלילה בטענה שהתרופה היא לא על פי הרישום בסל הבריאות. פניתי למנכ"ל הקופה אך טרם קיבלתי ממנו תשובה. חשוב לציין כי אני עומד בכל הקריטריונים הרפאיים לקבלת התרופה. עלי לקבל את התרופה בתדירות גבוהה ולכן אישור התרופה חייב להתבצע במהירות. שאלתי היא למי עוד ניתן לפנות במשרד הבריאות, בקופ"ח או בכל מקום אחר על מנת להאיץ את אישור התרופה. תודה מראש ושבת שלום, יאיר

01/12/2006 | 23:24 | מאת: חיפאית

יאיר,, במשרד הבריאות יש יחידה לקבילות הציבור, הנציבה ד"ר רובין, הנה הפרטים - http://www.health.gov.il/pages/default.asp?maincat=1&catid=102&pageid=784 בנוסף יש את האגודה לזכויות החולה, טלפון 03-6022934, יש להם גם פורום באתר www.starmed.co.il שבת שלום

03/12/2006 | 19:33 | מאת:

יאיר שלום בהמשך לתשובת החיפאית לדעתי זכותך לקבל את התרופה גם ממי שהתחייב כלפיך להשתתפות במחקר. עליך לבדוק את התנאים להששתתפות במחקר ובניסוי ולברר זכותך על פי ההסכם, זאת מבלי לגרוע מזכותך כלקבל התרופה מהקופה בהתאם לחוק ביטוח בריאות ממלכתי.