תביעת רשלנות רפואית,תשלום לרופא מומחה

דיון מתוך פורום  משפט ורשלנות רפואית

30/11/2006 | 12:39 | מאת: שם בדוי

אמי מנהלת תביעת רשלנות רפואית נגד מוסד רפואי מסויים. לקחה עו"ד אשר בתחילת התביעה ביקשה 7000 שקלים על תשלום לרופא מומחה שיבדוק את אמי ויצהיר לבימ"ש על הנזקים שנגרמו לה עקב הניתוח. אמי שילמה את 7000 השקלים. היה דיון משפטי והרופא המומחה הופיע בדיון וענה על שאלות. כעת התקשרה המזכירה של העו"ד וביקשה עוד 2500 שקלים על הופעתו של הרופא בדיון. השאלות. 1. עו"ד לא הזהירה את אמי שהיא תצטרך לשלם תשלום נוסף על הופעתו של הרופא בדיון. האם יש לה זכות לדרוש סכום זה שהוא גדול בכל קנה מידה. (ועוד מאם חד הורית) 2. האם התשלום של ה7000 שקלים לא כולל כבר את ההופעה הפיזית של הרופא בבימ"ש? מדוע צריך להוסיף עוד 2500 שקלים רק על ההופעה?! 3. אם כבר, אז מדוע לא נדרש מאיתנו לשלם "רק" החזר נסיעות של מקסימום מאות שקלים, אלא סכום של 2500?! האם זה תקין?! אם לא אז מה אנחנו יכולים לעשות כנגד זה? האם אנחנו יכולים פשוט לא לשלם? מה יכולות להיות ההשלכות? לתשובה מלאה אודה!

03/12/2006 | 19:28 | מאת:

לאלמוני שלום ההסדר המקובל הוא שרופא מומחה זכאי לשכ"ט עו"ד עבור כתיבת חוות הדעת וכן שכר בטלה עבור העדות בבית המשפט. בדרך כלל מדובר בסכומים נפרדים. נוהג זה מקובל והיה על עורכת הדין להעמיד אתכם על כך אם כי לא תמיד הדבר ניתן לחיזוי באשר לסכומים שנקבת. אין סכומים מקובלים ורופא מומחה רשאי לדרוש סכומים ככל שיעלה על דעתו. תפקיד עוה"ד המייצג את המשפחה לנהל מו"מ ולהגיע לסיכום שיהלום את האינטרסים השונים לרבות, היקף העבודה הנדרשת, התמריץ למומחה, מצבה הכלכלי והיכולת לשלם את שכר טירחה וכד'.