האם ניתן לתבוע נזיקין מעד מומחה, שמונה ע"י ביהמ"ש?

דיון מתוך פורום  משפט ורשלנות רפואית

24/11/2006 | 18:46 | מאת: ליאור

האם, ברמה העקרונית ( ואולי גם המעשית ) ניתן לתבוע נזיקין מעד מומחה, שמונה ע"י ביהמ"ש ואשר נתן לביהמ"ש חוו"ד שגוייה/מוטעית ?! להבהרה יצוין שלאחד הצדדים נגרמו עוגמת נפש משמעותית ונזק כספי עקיף ( הוצאות טיפוליות וכו' ), במשך הזמן (הארוך ) בו התנהל המשפט, בטרם החליט ביהמ"ש שלא לקבל את מסקנות חוות הדעת בשל היותה, לדעת השופט, שגויה, כאמור ? אודה לך מאד אם תואיל להשכילני בסוגיה ואולי אף לציין מראי מקום לתקדימים משפטיים רלבנטיים ?? תודה ושבת שלום

27/11/2006 | 08:22 | מאת:

ליאור שלום ברמה העקרונית קיימת חובת זהירות של מומחה הנותן חוות דעת. בנסיבות המקרה שלך פעל המומחה כזרוע של בית המשפט וברמה התאורטית יש לך עילת תביעה. ברמה המעשית הסיכוי לקבל הוצאות מהמומחה או בית המשפט קלוש ביותר. הסוגיה בעייתית וטרם גובשה כתבתי על כך בעבר מאמר אשר פורסם תחת הכותרת חובת הזהירות של מומחה תוכל למצוא את המאמר באתר המשפט הרפואי.