המשך לשאלת השפעת תרופות על השלד

דיון מתוך פורום  משפט ורשלנות רפואית

22/11/2006 | 15:00 | מאת: דניאל

עו'ד דיוויס הנכבד שלום. לבקשתך ,פרטים נוספים לשאלתי: אני נפגעתי בתאונת דרכים חזיתית שלא במהלך העבודה, פגיעה מוחית קשה,גב וצוואר ,בעיות נפשיות ועוד,אני סובל מאפילפסיה קשה בעקבות הפגיעה המוחית .ביטוח לאומי הכיר בנכויות וקבע אובדן כושר עבודה לאחר שהגשתי בקשה לנכות כללית. גם בתביעה לחב' הביטוח נקבעו נכויות רבות . אני נוטל תרופות כרוניות לטיפול באפילפסיה לדברי הרופאים לכל ימי חיי,תרופות אלה לפי מחקרים ורופאים איתם התיעצתי גורמות לפגיעה בשלד ולאוסטיאופורוזיס . ואכן בבדיקת צפיפות עצם נראה נזק לשלק ואוסטיאופורוזיס התחלתי. שאלתי: האם יש אחוזי נכות על אוסטיאופורוזיס? והאם ניתן לתבוע על כך את חב' הביטוח? תודה, דניאל

27/11/2006 | 08:12 | מאת:

דניאל שלום בתשובתי הקודמת השבתי בחיוב על כך שניתן לתבוע את חברת הביטוח על פי עקרון ייחוד העילה. כמו כן זכותך לתבוע במסגרת המוסד לביטוח לאומי. באשר לאחוזי נכות התשובה תלויה במצבך ובשיעור הנזק שנגרם לך כתוצאה מנטילת התרופות.