האם זוהי רשלנות

דיון מתוך פורום  משפט ורשלנות רפואית

08/06/2001 | 11:59 | מאת: איילת

עברתי ניתוח לפני כשנתיים באזני ומאז החלו כאבים הגיהנום המנתח כמובן שלל קשר לניתוח וטען שזה נובע ממחלה נוספת שקיימת לי סביב האוזן ושלח אותי לחפש פתרונות לבד המחלה היא נדירה ולכן שנה וחצי הסתובבתי לחיפוש פתרון לבסוף שלחתי לקבל חוות דעת מבוסטון ולתדהמתי נאמר לי שאין המחלה גורמת לכאבים בלי צל של ספק הייתי בהלם מוחלט אני עם כאבים נוראים מהניתוח לא חיפשתי שום כיוון אחר זה מה שהמנתח טען רק המחלה אין קשר לניתוח הבעיה היא שישנם כאבים חזקים שהתלוננתי עליהם כבר שנתיים באוזן ובראש שהחלו מספר שבועות לאחר הניתוח ולא היו בכלל לפני בצילומים רבים לא ניתן לראות את הפגיעה אבל נורולוג ציין בחוות דעתו שכנראה ישנה פגיעה בדורה קרום המוח האם יש כאן רשלנות רפואית או שאני זקוקה לחוות דעת ספציפיות שממש אומרות שזה נעשה מהניתוח כי הרופאים מאוד נזהרים במכתביהם אשמח לקבל תגובה

09/06/2001 | 11:50 | מאת:

איילת שלום, התשובה לשאלה האם המקרה שהצגת מגלה עילה לרשלנות רפואית מחייב בירור יסודי ועליך להמציא יותר פרטים. באופן כללי אוכל לאמר כי אם אכן הייתה אבחנה שגויה ונגרם לך נזק כתוצאה מאותה אבחנה מוטעית כי אז ראוי לקבל חוות דעת של מומחה שתאמר זאת. לפרטים נוספים ראי המדריך לנפגע ברשלנות רפואית ב - www.med-law.co.il

11/06/2001 | 00:47 | מאת: יואש

שלום רב אבי הובחן כחולה סרטן מסוג SCLC לאחר לאחר שהבחנה ראשונית שלו היתה דלקת ריאות . עבר כחודש ימים של טיפול בעזרת אנטיביטיקות שכמובן לא הועילו עד אשר הסכים רופא המשפחה לבצע צילום חזה שבו הובחן כי קיימת בעיה כלשהיא בתפקוד הריאה. בתקופה זאת שבין הבדיקות טס אבי לחו"ל למס' שבועות בידעת רופאו למרות שלא קיבל כל הזהרה כי הוא לוקח סיכון רב בכך. לאחר זמן נוסף הוזמן אבי לברונכוסקופיה שבה נמצאו סימנים לממאירות אך הוא נתבקש לבצע ברונכוסקופיה בעוד חודש ימים שנית. על מנת לדגום תאים נוספים. לאחר התערבות שלי והפעלת לחצים הוזמן אבי למדיונוסקופיה למחרת היום והוברר סוג מחלתו אשר ידועה כאגרסיבית ביותר עם אחוזי הצלחה נמוכים ביותר להבראה. נשאלות מס' שאלות כאשר העיקרית שבהם האם הפתרון של רופא המשפחה לתת אנטביטיקה ללא בדיקה רצינית וקבעת מחלה שאינה קיימת היא הכרח רפואי. שאלה נוספת כיצד ייתכן כי נקבעת בדיקה נוספת לחודש מאוחר יותר כאשר קיימים סימנים מחשידים לסרטן מסוים. שאלה נוספת מדוע לא הוזהר אבי לפני נסעתו לחו"ל כי זמן יקר של בירור וטיפול יכול למנוע מוות מוקדם. יש לציין כי אבי בן 74 ללא כל מחלה בעברו וללא ביקורי רופאים מעודו. פרט למימצא חמור של מחלתו הנוכחית כל בדיקותו הרפואיות הן כמו של אדם צעיר ובריא. אודה לכם על התיחסותכם לתהיותי.