אפשר *לדרוש* טיפול רפואי חדשני שעדיין לא מוכח?

דיון מתוך פורום  משפט ורשלנות רפואית

14/11/2006 | 18:23 | מאת: רמי

אימי חולת סרטן עם גידול ברחם במצב לא נתיח. בבי"ח תל השומר קיימת טכנולוגיה חדשנית (אולטראסאונד ממוקד) בה הם עושים ניסויים וטיפולים בתשלום בגידולים *לא סרטניים* ברחם. יתרונה שהיא מסוכנת הרבה פחות מניתוח רגיל. חסרונה שהיא לעיתים לא מצליחה להשמיד את כל הגידול. ברצוני שאימי תעשה (בתשלום) את הטיפול החדשני בגידול שלה. יש לציין שאימי רופאה והיא מודעת לכל המשמעויות. דיברתי עם מנהל היחידה הרופא האחראי והוא מסרב, ומושך את הזמן כבר חודשיים. הוא טוען שאינו מתכוון להגיש בקשה לאישור משרד הבריאות לטיפול ניסיוני ללא המלצת האונקולוג המטפל והכירורג של מחלקתו. הכירורג של מחלקתו אינו מאמין כלל בטכנולוגיה החדשנית האונקולוג של אימי לא מכיר את הטכנולוגיה, ומבחינתו אינו מסכים לשום טיפול שאינו מאושר בידי רשות התרופות האמריקאית. טכנולוגיה זו בשלבי ניסוי, ויקח שנים עד שתאושר. יש לציין שישנם מספר מרכזים בעולם שעשו שימוש בטכנולוגיה זו. הוא אמר לי שהוא אינו מכיר בתוצאות שלא הגיעו מארה"ב 1. האים יש דרך לאלץ או לדרוש את הטיפול החדשני(בתשלום כמובן) בדרך משפטית? 2. לחילופין, אם ניסע לטיפול בחו"ל - האים נוכל לדרוש פיצוי על מניעת הטיפול בישראל? יש לציין שגורם הזמן מאוד חשוב להצלחת הטיפול - אם מחלת הסרטן תהפוך לגרורתית, הטיפול לא יוכל לסייע יותר.

18/11/2006 | 19:05 | מאת:

רמי שלום לכאורה הנושא אינו משפטי אלא רפואי. כדי לקבל את הטיפול החדשני צריך למצוא רופא אשר יאות לתת את הטיפול הרפואי המבוקש. לעומת זאת אם הטיפול החדשני ניתן בארץ ויש רופא אשר ממליץ על הטיפול בארץ זכותכם לבקש לבצעו במימון קופת חולים על פי הביטוחים המשלימים שבידכם. אם אין רופא המוכן לבצע טיפול בארץ נסו לבדוק ביצוע הטיפול בחו"ל במימון קופ"ח על פי אחד הביטוחים המשלימים.