אתיקה

דיון מתוך פורום  משפט ורשלנות רפואית

30/10/2006 | 22:17 | מאת: GANISH

לפני מספר ימים שלחתי את ההודעה הבאה לפורום הרפואה המשלימה: לאור העובדה שאין כללי אתיקה למטפלים ברפואה משלימה, האם האתיקה הרפואית חלה גם על רופאים שעוסקים ברפואה משלימה? מי אחראי על יישום כלללי האתיקה? האם מדובר בהסכמה וולונטרית של הרופא המטפל? נעניתי במספר ניירות עמדה, שמתייחסים למספר היבטים של אתיקה רפואית. לא נמסרה תשובה לשאלת הוולונטריות. מכלל הן אני למד על לאו: משעבר רופא לעסוק ברפואה משלימה אין חלים עליו עוד כללי האתיקה הרפואית כולל החיסיון הרפואי. אודה לפורום המכובד על התיחסות למצב אבסורדי זה.

04/11/2006 | 13:03 | מאת:

גניש שלום ההנחה שהעדר כללי אתיקה ברפואה המשלימה משחררת את הרופא המטפל מחובות שחלות ברפואה הקונבנציונלית אינה נכונה. רופא באשר הוא רופא כפוף לכללי האתיקה ולחובות שבדין על פי פקודת הרופאים. גם רופא המטפל בהתנדבות בעובר אורח בלי קשר לעבודתו חייב בחובות אלה.