החזרי מס

דיון מתוך פורום  משפט ורשלנות רפואית

28/10/2006 | 11:14 | מאת: אורי

לכבוד עו"ד דיוויס יונתן !!! שלום רב. אני מתעניין לגבי,החזרי מס ,בקשר למקום שעבדתי בו כשלוש שנים. אני מקבל קיצבה נכות בשיעור של 100% מביטוח לאומי. בתוך היקצבה ,אני כבר משלם ,מס בריאות, וביטוח לאומי. עיינתי בתלושיי ,של מקום עבודתי,לשעבר. וגיליתי ,שהורידו לי ,מס בריאות ,וביטוח לאומי ,ומס הכנסה. שאלתי אלייך ,האם אני יוכל לקבל ,החזרים ,כי כיבכול שילמתי פעמיים. אני רוצה לציין ,שהשכר שלי ,לא עבר את גבהה הקיצבה. אודה לך על תשובה בנושא. תודה רבה אורי

28/10/2006 | 11:50 | מאת:

אורי שלום תנאי מוקדם לקבלת הפטור הוא פניה לועדה רפואית במס הכנסה אשר תאשר את הנכות לצורך קבלת הפטור. מכיוון שמדובר בועדה של המל"ל סביר ששיעור הנכות יאושר. לאחר שתקבל אישור על הנכות ממס הכנסה אז תוכל לפנות למעביד ולבקש פטור ממסים מהמועד בו קבעה הועדה את הנכות.את התיאום עליך לעשות באמצעות המעביד.