וועדה עליונה בביה"ח לוינשטיין

דיון מתוך פורום  משפט ורשלנות רפואית

21/10/2006 | 02:31 | מאת: שימרית

הנני חברה בקרן מבטחים החדשה. לפני שנתיים הוכרתי כנכה - אובדן כושר עבודה מלא ע"י הקרן ובשנה האחרונה החליטה וועדה רפואית מטעם הקרן להכיר בי בחצי אובדן כושר. ערערתי על הקביעה הנ"ל והציעו לי 2 אפשרויות: 1) לערער לבית דין לעבודה. 2) לערער לוועד עליונה כאשר החלטתה הנה סופית. בחרתי באפשרות השנייה ולצערי קבעו שאין כלל נכות! כלומר, הרעו את התנאים. הערעור נסוב על החלטת וועדה רפואית מטעם מבטחים שקבעה נכות חצי אובדן כושר עד סוף שנת 2006. האם לאחר שוועדה עליונה קבעה שאין נכות, והנכות עד היום הייתה זמנית עד סוף שנת 2006 : האם אפשר לחזור למבטחים ולבקש וועדה רפואית לשנת 2007 ?

21/10/2006 | 18:49 | מאת:

שימרית שלום אינני מתמצא בתקנון מבטחים. ייתכן והתשובה מצויה בתקנון ולכן מומלץ כי תתייעצי עם עו"ד העוסק בתחום. יחד עם זאת לא נראה לי כי נשללה ממך הזכות לפנות לבית הדין לעבודה

21/10/2006 | 21:53 | מאת: שימרית

שלום רב, וועדת הערעורים של מבטחים מחתימה את החבר על מסמך שהוא מסכים לגשת לוועדה עליונה ובמסמך מודגש כי קביעתה של זו הינה סופית בעניינים רפואיים. כלומר, משתמע שבעניינים שאינם רפואיים ניתן בהחלט לפנות לבית דין לעבודה. השאלה הגדולה היא האם לוועדה זו יש יושב ראש ארצי כמו בוועדות עליונות של משרד הבטחון עליהם ניתן לערער ליושב ראש ארצי. אני הגעתי לוועדה העליונה כאשר מבטחים מכיר בי בחצי אובדן כושר עבודה ולפיכך משלמים לי חצי מהפנסיה ואילו הוועדה העליונה קבעה כי אינני נכה כלומר היא לא מתייחסת לאובן כושר?