מתן כדורים במהלך אישפוז בבית חולים

דיון מתוך פורום  משפט ורשלנות רפואית

24/05/2001 | 01:03 | מאת: גיל

האם אין חובה על הרופא להסביר מהות מתן הכדורים במהלך אישפוז התבקשתי לקחת כדורים מסוימים, סרבתי היות ולא ידעתי מהם כעסו עלי נגרמה מתיחות למחרת מנהל המחלקה במהלך הביקור הסביר את הסיבה בגללה התבקשתי לקחת הכדורים [לצורך האטת דופק לב מהיר] בינתיים כבר נוצרה אוירה מתוחה עם צוות המחלקה כאשר אני מתויג כעושה צרות והיחס אלי בהתאם שאלתי היא אם אין חובת הרופא המורה לי ליטול כדור זה או אחר להסביר לי את סיבת מתן הכדור. אמנם כולה "כדור" אבל בכל זאת תודה

24/05/2001 | 18:13 | מאת: adi

גיל, לדעתי כן היו צריכים להסביר לך. עדי

25/05/2001 | 13:01 | מאת: עו"ד אילן יעקובוביץ

אתה צודק בהחלט. זכותך כחולה לקבל מידע על הטיפול המוצע לך, לרבות סיכויי וסיכוני הטיפול, תוצאות אי מתן הטיפול וטפולים חלופיים. הדברים אמורים גם לגבי טיפול תרופתי. זכותך זו קבועה במפורש בחוק זכויות החולה ומטילה על הרופא חובה למסור לך מידע זה, אף ללא בקשה מפורשת מצידך. קיימת מחלוקת בקשר להיקף המידע שצריך להנתן בנסיבות, אך ברור שמענה על שאלה פשוטה כמו שתיארת, כלומר מהו הכדור, לשם מה הוא ניתן וכו', היא בהחלט לגיטימית והיתה חובה על הצוות הרפואי בבית החולים להשיב כיאות לשאלותיך. אף ההתייחסות אליך כאל "עושה צרות" בעקבות סירובך ליטול את התרופה ללא הסבר מתאים, אין לה כל מקום. הייתי מציע לך לשקול תלונה למשרד הבריאות בגין התנהגות הצוות. עו"ד אילן יעקובוביץ.

26/05/2001 | 01:49 | מאת: גיל

האם נצפה לקבל הסבר אם ירשמו לנו דקסמול? הכדורים הספציפים היו לצורך האטת קצב לב [אינני זוכר את שמם] דרך אגב עם שחרורי קיבלתי גם כן כדורים [יותר נכון שקיות של חומר המוריד כולסטרול כאשר הכונה היחתה לתת שקיות המעלות כולסטרול] עליהם לא קיבלתי כל הסבר וליתר דיוק עצם נתינתם לי עם עזיבת המחלקה היתה הפתעה עבורי כי לא נאמר לי על כך כלום כמעט מיותר לומר שבמקרה זה מזל כי בדקתי מהם השקיות שניתנו לי וכי הנני לוקח מעורבות בבדיקות ותוצאותיהן [מכאן ידעתי שהכלוסטרול נמוך ולכן כאשר ראיתי שהסקיות הן להורדת כלוסטרול לא לקחתי אותן כמובן] מה שהרופאים מ א ד מ א ד לא אוהבים השאלה העקרית ששאלתי במיון [הגעתי לשם על דעת עצמי] היא מדוע עלי להשאר להתאשפז עיון בתיק בזמן היותי במיון גם כן התקבל שלא בברכה .למעשה כתוצאה מעיון זה כבר התחילה להתפתח עוינות כלפי [היה לי המון זמן להעביר במיון ואני סקרן מטבעי ובכל מקרה רוצה לדעת מה עושים ומה התוצאות ומ/שמעותן אז הכי פשוט להעביר הזמן גם בעיון בתיק]

31/05/2001 | 22:03 | מאת: גיל

.

03/06/2001 | 23:16 | מאת:

גיל שלום, דומני שחברי הפורום התייחסו לשאלתך כך שאין לי הרבה מה להוסיף. אבהיר שהמצב החוקי הוא שאתה זכאי להסבר לכל טיפול רפואי לרבות טיפול תרופתי. אי מתן ההסבר מהווה הפרה של חובת הגילוי שמטיל על המפר סנקציות לפי חוק זכויות החולה.

06/06/2001 | 01:24 | מאת: גיל

עו"ד .