אי גילוי מומים בעובר

דיון מתוך פורום  משפט ורשלנות רפואית

22/05/2001 | 12:39 | מאת: משה

לפני כשש וחצי שנים, נולדה לאשתי ולי בת . הלידה היתה בחודש השביעי עקב צירים מוקדמים. אני הייתי ליד אשתי כ- 30 שעות עד שילדה. לצערנו, התינוקת נולדה עם מומים פגם בריאות, חיך שסוע, פי טבעת. התינוקת נפטרה לאחר כ- 24 שעות. אשתי היתה במעקב צמוד אצל רופא נשים, משום שלאשתי היתה היסטוריה של הפלות טבעיות,,הן בשל גילה שהיה אז- 40 והן משום שבבדיקת חלבונים נתגלו ממצאים מחשידים,. יותר מאוחר ממצאים אלו נשללו בעקבות בדיקת מי שפיר שלדברי הרופא היתה תקינה. אשתי נבדקה שלש פעמים באולטרא סאונד ונאמר לנו שהכל תקין. לאחר המקרה נעלם חלק גדול מהמסמכים ולמרות שחיפשתי בכל הרשומות, לא נמצאו, לא בתיק הרופא ולא בתיק בית החולים. בזמנו, יעץ לי עו"ד ( לא בתשלום) שהכרתי, לעזוב את זה. לדבריו, קשה מאד להוכיח רשלנות, מה עוד שאין מסמכים,. כל השנים הללו זה מציק לי מאד. חורה לי, שהאחות מיילדת לקחה את העובר כשנולד, וצעקה עלינו, מה עשיתם? "יש לךמסמכים"? תביא אותם, היא פקדה עלי להביא את המסמכים. נסעתי לאחר כשעה, כשאשתי נרדמה, הבאתי מהבית כל מיני מסמכים, כולל אולטרא סאונד ומסרתי אותם ,או לרופא או לאחות הראשית. איני זוכר במדוייק. מאז המסמכים הנ"ל נעלמו. אינני מעוניין בפיצוי כספי, אלא להוציא את האמת ולגלות אם היתה כאן רשלנות. אודה לך מאד על תשומת לבך למכתבי.

22/05/2001 | 23:21 | מאת: ש.י.

ניתן לקבל הערכה אם היתה כאן רשלנות: לאחר נסיון להוציא את כל החומר הרפואי מכל מקום אפשרי (על ידי טופס של ויתור על סודיות רפואית) צריך לפנות בשאלות ממוקדות למומחה - רופא. דווקא ליעוץ ללא מטרה להוציא כסף יהיה אפשר למצוא מומחה, כי המומחים להדמיה הם מעטים ולא מוכנים כמעט לתת חוות דעת נגד מי מחבריהם. כיון שעוד מעט חולפות 7 שנים, צריך לפעול במהירות הבזק. לעומת זאת, תביעה לפיצויים על סמך העדר חומר רפואי (אם זה המצב) וחוות דעת כי מומים כאלה היו צריכים להתגלות בבדיקות (אם אכן זה כך) יכולה להצליח. צריך לפנות לעורך דין המתמצא היטב בתחום.

23/05/2001 | 18:02 | מאת:

משה שלום, בהמשך לתשובתו של ש.י אני ממליץ לך לעיין במדריך לנפגע ברשלנות רפואית המצוי באתר המשפט הרפואי בכתובת www.med-law.co.il