נתינת טיפול ללא התייעצות עם המטופל

דיון מתוך פורום  משפט ורשלנות רפואית

14/05/2001 | 18:45 | מאת: ficfic

שלום, אני בת 24.5 ניגשתי לרופא נשים להיוועץ עימו על מספר בעיות: 1. לעיתים כאשר אני מקיים יחסי מין עם בעלי, ההפרשות בנרתיק מלוות בדם, רוב הזמן זה לא מלווה בהרגשת כאב. לאחר בדיקה הרופא טען שיש לי פצע בצוואר הרחם (או ברחם) ועל דעת עצמו ללא כל ייעוץ עימי צרב את המקום בעזרת חומצה, מה שגרם לכאבים עזים. בהמשך אותו יום בנוסף על הכאב הרב ירדו מהנרתיק הרבה הפרשות מימיות מלוות בכתמי דם, ולמחרת בבוקר הכאב נעלם אבל הופיע מבול של דם (שאינו מחזור, כי את המחזור סיימתי לפני שבוע). השאלה שלי מה אני יכולה לשעות לאור העובדה שהרופא פעל על דעת עצמו מבלי להתייעץ עימי קודם ולדעת אם זה הוא סוג הטיפול שבו אני מעוניינת לאור התגובות הקשות הללו (עניין נוסף הוא שאני שומרת על טהרת המשפחה - מקווה, מה שהופך את העניין ליותר בעייתי עבורי)

18/05/2001 | 11:08 | מאת:

ficfic שלום, הסיפור שלך אם פרטיו נכונים מגלה עילה של פגיעה בפרטיות ואי קבלת הסכמה מדעת בהתאם לחוק זכויות החולה. לפרטים נוספים נא עיינו במדריך לנפגע ברשלנות רפואית הנמצא באתר www.med-law.co.il