נכות רפואית

דיון מתוך פורום  משפט ורשלנות רפואית

21/05/2006 | 15:34 | מאת: חן

בני בן 24 לקה לפני כ- 10 חודשים בהתקף חריף של מחלת הקרון שכללה התנקבות מעיים + אפצסים וירידה חריפה במשקל, לפני 5 חודשים עבר כריתה של 50 סמ' מסוף מעי הדק ותחילת מעי גס, בעקבות הניתוח קיבל כמויות גדולות של סטרואידים והוזן דרך הוריד כ- שלושה חודשים, בביטוח לאומי קבעו לו בדוח הנכות לפי פרק ט לחוק ביטוח הלאומ: בסעיף א' דרגת אי כושר זמנית בשעור 75% וקצבת נכות בשיעור של 100% זמנית החל מ- 5/11/05 עד 31/12/06 , אולם בסעיף ג' של של אותו דוח , נרשם "בקביעת דרגת אי-הכושר ושיעור הקצבה החודשית הנוספת הובאו בחשבון אחוזי הנכות הרפואית שנקבעו לו 100% מ- 7/8/05, 50% מ- 1/1/06 עד 31/12/06. " במהלך שנה זו לאחר קביעת הנכות הנ"ל שהיתה בתחילת ינואר השנה, בני אושפז פעמיים נוספות בבית החולים פעם 18 יום ופעם שניה במשך יומיים עקב זיהום חדש שהופיע במעיים ושני קרישי דם שנמצאו בוריד הפורטלי וב- SMV. כתוצאה מכך הוא מטופל בקומדין ללא הגבלת זמן (המצריך בדיקת דם מידי שבוע), וכתוצאה מחוסר ברזל כרוני קיבל 8 עירויים של ברזל בוריד, כתוצאה מטיפול בסארואידים זמן ממושך צפיפות העצם שלו נפגעה ויש לו אוסטרואפרוזיס בשיעור של 62%, עקב מחלתו בקרון אין הוא יכול לקבל את הטיפול המקובל למחלת ה- אוסטרואפרוזיס . במקביל הוא חזר לעבודתו במשרה מלאה.לפני יומיים קיבל מכתב מביטוח לאומי שמפסיקים לו את קצבת הנכות והוא לא ניחשב עוד לנכה וזאת בטרם הם קיבלו את הממצאים החדשים שהופיעו לאחר קביעת הנכות הקודמת, שאלותי: 1. מדוע יש הבדלים בקביעת הנכות בין סעיף א' לסעיף ג' 2. האם אין אפשרות להשאיר לו את קביעת הנכות ללא תשלום הקצבה מאחר והוא יכול לעבוד במקצועו הנחשב כקל וללא מעמס פיזי. בכדי שיוכל להנות מפטור ממס או מהקלות נוספות כמו פטור מתשלום אגרת רכב וכ"ו. 3. האם כדי להגיש עירעור על קביעת ביטוח הלאומי מלפני יומיים ולעדכן אותם בבעיות הרפואיות החדשות שהתוופסו לו ? האם יש סיכוי שהם יחדשו לו את דרגת הנכות ?. אשמח לקבל תשובה מהירה האמא המודאגת

25/05/2006 | 23:24 | מאת:

חן שלום חוק הביטוח הלאומי קובע את הזכאות לגימלה קבועה או זמנית. בהתאם לחוק אדם שנקבעה לו נכות מעל 50% זכאי לגימלה ובלבד שאינו משתכר או שמשכורתו לא עולה על 25% מהשכר הממוצע במשק (כ 7000 ש"ח). מאחר ובנך חזר לעבוד במשרה מלאה הוא אינו עומד בקריטריונים של החוק ואינו זכאי לגימלה. לפיכך אם יוגש ערעור הוא קרוב לודאי יידחה לאור הוראות החוק. הזכות תתגבש אם הוא לא יוכל לעבוד. יתכן והבן זכאי להטבות ממס, אך לצורך כך עליו לפנות לועדה רפואית במס הכנסה (הועדה גם היא בביטוח הלאומי), אך לא מדובר בתביעה לנכות אלא בבקשה לפטור ממיסים. פטור מאגרת רישוי יש להגיש לרשות הרישוי במשרד התחבורה.