רשלנות במיון?

דיון מתוך פורום  משפט ורשלנות רפואית

18/04/2001 | 20:41 | מאת: גליה

לפני כשנה נפגעתי בתאונת דרכים קטלנית (הנהג הפוגע נפטר למחרת) לאחר בדיקות וצילומים בחדר מיון (בערך שעתיים לאחר התאונה ) שוחררתי לביתי עם המלצה למנוחה של 3 ימים ומעקב רופא מטפל בינתיים אובחנה פריצת דיסק ,הרופא המטפל השתאה איך שחררו אותי ממיון לאחר שעתיים ולא אישפזו לצורך מעקב לדבריו לפחות ללילה. האם מדובר ברשלנות רפואית? האם אפשר לתבוע את בית החולים או שזה אבוד מראש? בתודה גליה

18/04/2001 | 23:46 | מאת:

גליה שלום, לא ניתן לתבוע בעילה של רשלנות רפואית שענינה טיפול בעקבות תאונת דרכים אלא אם הרשלנות הרפואית היא כה חמורה עד שהיא גרמה נזק אחר לגמרי שאין בין תאונת הדרכים לנזק שום קשר. אני מציע לך לעיין במדריך לנפגע ברשלנות רפואית, שם יש מענה גם לשאלתך. המדריך נמצא באתר המשפט הרפואי בכתובת www.med-law.co.il

13/05/2001 | 14:44 | מאת: רופא

תפקידו של חדר המיון הוא רק לזהות את סוג וחומרת הבעיה ולתת טיפול ראשוני חדר המיון אינו חייב ואינו צריך לבצע את כל הבדיקות והוא משאיר את שאר הבירור בידי רופאי הקהילה. בכל מקרה לא נגרם לך נזק מהעיכוב באבחנה, ממילא לא ניתן היה לעשות דבר ולא היה עוזר אישפוז.