שאלה לעו"דבקשר לתביעת נזיקין עקב רשלנות

דיון מתוך פורום  משפט ורשלנות רפואית

30/03/2006 | 20:14 | מאת: יעקב

רציתי לדעת למטרת ידע כללי במקרה של חישוב פיצויים עקב רשלנות ,לדוגמה: גיל 40הועסקתי כמאבטח במשכורת מינימום של 3500 לחודש לפני המקרה .ואחרי המקרה לא עבדתי כשנה ובחוות דעת משפטית של מומחה מטעמי ניקבע לי 20 אחוז נכות ולאחר שנה חזרתי לעבוד אולם במקצוע אחר- בנקיון בגלל שבעקבות המקרה אינני מסוגל להחזיק נשק ולעבוד כמאבטח אולם בעבודה כרגע אני מועסק במשכורת יותר גבוהה . האם יש בסיס לתבוע בתביעת נזיקין הפסדי השתכרות עתידיים לפי מכפלה 3500 *20% לחודש ולאחר מכן להכפיל ב-25 שנה עד גיל הפנסיה ? או שאינני יכול לתבוע הפסדי השתכרות עתידיים אלא רק את הפסדי העבר שזה תקופת השנה שלא עבדתי אחרי המקרה לפי מכפלת 3500 *12 חודשים

01/04/2006 | 10:45 | מאת:

יעקב שלום תביעת פיצויים אינה נוסחה סכמטית בה מכניסים נתונים ויוצאת תוצאה. נהוג לכמת את ההגבלה בכושר עבודה בהתאם לנכות התפקודית שקובע בית המשפט. הנכות התפקודית נגזרת מהנכות הרפואית אשר נקבעת ע"י מומחה רפואי. יש קורלציה בין הנכות הרפואית והנכות התפקודית אך לא תמיד הנכות התפקודית היא בגובה הנכות הרפואית. לא ציינת באיזה תחום רפואי שנקבעה הנכות כך ששאינני יכול להתייחס לשאלתך. באשר לנוסחת החישוב נהוג להבחין בין פיצוי מתמטי בו מכפילים את ההפסד החדשי במקדם היוון עד גיל הפרישה מעבודה, ובין פיצוי גלובלי בו נפסק סכום אחד לפי הערכה גסה. בהעדר נתנים לגבי המקרה שהצגת לא אוכל להתייחס ספציפית למקרה אומר רק שככל שיש ריבוי משתנים כך הדבר משפיע על אופן החישוב.