הבנת הנקרא של דוח נכות של ביטוח לאומי

דיון מתוך פורום  משפט ורשלנות רפואית

28/03/2006 | 21:23 | מאת: שיר

בני בן ה- 23 היה מאושפז מאז ראשית אוגוסט 2005 עד לפני כחודש לחילופין לא רצוף עקב התפרצות של מחלת הקרון בה הוא חולה, בדצמבר האחרון עבר ניתוח ונכרתו לו 50 - ס"מ מהמעי הדק ומהמעי הגס , ולאחריו היה גם מאושפז עקב סיבוכים מהניתוח, לפני כחודש הוא קיבל את הדוח מהביטוח לאומי לפי הפירוט הבא: א. נקבע לך דרגת אי כושר זמנית בשיעור של 75%, קצבת נכות 100% תשולם החל מיום 5/11/05, הדרגה והקצבה הן זמניות עד 31/12/06. ב. מ- 5/11/05 עד 31/12/05 הנך זכאי לקצבה חודשית נוספת בשיעור 17% מקצבת יחיד מלאה, ומ- 1/1/06 - 31/12/06 הנך זכאי לקצבה חודשית נוספת בשיעור 11.5% ג. בקביעת דרגת אי-הכושר ושיעור הקצבה החודשית הנוספת הובאו בחשבון אחוזי הנכות הרפואית שנקבעו לך: 100% מ- 7/8/05: 50% מ- 1/1/06 עד 31/12/06. במהלך האישפוזים חזר בני לעבודתו כעורך וידיאו לתקופות קצרות : בסוף דצמבר שבוע אחד, בתחילת ינואר 2006 שבועיים, חזר סופית לעבודתו ב- 19/2/06. הוא עדיין מטופל בהרבה תרופות גם תרופות לדילול הדם עקב קרישי דם גדולים שנוספו לו בבטן לאחר הניתוח. הוא קיבל אישור על זכאות גמלת נכות כללית ונאמר שהוא זכאי לקיצבת נכות מתאריך 5/11/05 ושולמו לו קצבת נכות עבור חודשים 1-3/2006 בסך של 2,165 ש"ח לכל חודש. שאלותי הם: 1. מה הכוונה בסעיף ב' למעלה - מהי הקצבת נכות נוספת של 17% ו- 11.5%, 2. מה הכוונה בסעיף ג' למעלה לגבי 50% החל מ- 1/1/06 עד 31/12/06, האם הנכות הרפואית של 100% היא עד 31/12/05 ? ומהי הזכאות שלו לפטור מתשלום מס הכנסה ? 3. האם הוא יקבל קצבה גם נובמבר דצמבר 2005 (שולמו לו רק על 3 חודשים בשנה נוכחית), 4. האם הוא ימשיך לקבל קצבה למרות שהוא חזר לעבודתו ? 5. הוא זכאי להנחות כל שהם על השרותים הרפואים בקופת חולים ואיך זה מתבצע ? קביעת הביטוח הלאומי שהנכות הרפואית היא זמנית 100% עד 31/12/05, ו50% עד 31/12/07 , הוועדה הרפואית שקבעה את אחוזי הנכות ישבה ב- 11/1/06. לאחר ישיבה זו בני אושפז שוב בבית החולים ביום 15/1/06 עקב הסתבכות מהניתוח לאחר שאובחנו באזור הניתוח כיסי זיהום עם חיידקים אלימים שרק אנטיביוטיקה בעירוי יכלה לרפאו, האישפוז ארך 3 שבועות כשהוא שוחרר מחובר לנקז בבטן, הוא אושפז שוב בבית החולים ביום 17/2/06 לאחר בדיקת C.T. שבה אובחנו 2 קרישי דם גדולים בבטן שחסמו את מעבר הדם למעיים ולכבד, הוא שוחרר לאחר יומיים עם הוראה לקבל תרופה באמצעות 2 זריקות בבטן מדי יום ובתוספת תרופה קומדין לדילול הדם למשך חצי שנה נוספים. מיותר לציין שכל אותו זמן בני לא עבד, הוא חזר לעבודתו ביום השיחרור מבית החולים. עקב מצבו הרפואי בני לא נחשב כעובד רגיל אלא כפרילנד לא עצמאי ללא תשלום דמי מחלה וללא חופשות וללא תשלום דמי נסיעה, וכמובן ללא הפרשות לפנסיה או לקופת"ג. הוא מקבל את משכורתו לפי משמרות כלומר כל משמרת הוא יום עבודה אחד . שאלתי האחרונה היא האם יש מקום להגיש ערעור על קביעה של 50% לנכות רפואית לתקופה 1/1-31/12/06(ביטוח לאומי קבע כבר א.כ.ע 75% זמני עד ל- 31/12/06), בכדי שיעלו ל- 100%. סליחה על שאלתי הארוכה, בני מסרב ללכת ולברר בביטוח לאומי בטענה שהוא לא נכה. בתודה מראש האמא המודאגת

29/03/2006 | 13:14 | מאת: מירי

תשאלי גם כאן - http://www.ynet.co.il/home/0,7340,L-2455-17971,00.html http://www.starmed.co.il/Forum/77

01/04/2006 | 10:32 | מאת:

שיר שלום אני מתקשה להשיב לשאלותיך נוכח חוסר המידע על סמך מה נקבעו הקביעות הללו. אני מציע שתתייעצו עם עו"ד העוסק בתביעות ביטוח לאומי ככל שנכות זמנית אינני מציע להגיש ערעור אך התשובה כפופה לבירור יסודי של העובדות.