האם רופא כללי המועסק כמחליף לרופא משפחה חייב ליידע

דיון מתוך פורום  משפט ורשלנות רפואית

25/03/2006 | 14:54 | מאת: לוי שאול

רופא כללי ממלא מקום רופא משפחה . א. האם מחובתו ליידע את החולים כי אינו מומחה בעבודתו ? ב. האם רופא כללי לטענתו מסכן את רשיונו במסירת הפנייה לבית חולים במקרה שטעה ומסר הפנייה לחולה בטעות ההבחנה? ג. האם קיימת לרופא כזה זכות לאמר לחולה באם תצטרך לגשת למיון ,לא נורא אם תשלם כי יש לך כסף לשלם ? ד.האם רופא כללי יחוב ברשלנות רפואית כתוצאה מזלזולו בהבחנת חולה ,במקרה של פנדציט ,וסירב להאמין לחולה על יסוריו ,עד למצב של ניתוח בהול באמצע הלילה .

27/03/2006 | 23:07 | מאת:

לוי שאול שלום התשובות לפי סדר השאלות הן כדלקמן: א. כן ב. לא. אין מדובר בסיכון הרישיון אלא בטענת רשלנות שלכל היותר עלולה להביר לעבירת משמעת שתהיא להרשעה שאין עימה קלון ג. לא ד. התשובה חיובית בכפוף לכך שנגרם נזק. והנזק קשור לאיחור בהפנייה לניתוח מצד הרופא המטפל.