איבוד תיק רפואי

דיון מתוך פורום  משפט ורשלנות רפואית

25/03/2006 | 09:16 | מאת: בר

לפני כשנה אבד התיק הרפואי שלי היכן שהוא בבית החולים שבו אני מטופלת. אני סובלת ממחלה כרונית ונדרשת להגיע כל מס' חודשים לביקורת. התיק הרפואי שלי עם כל המעקב ותוצאות הבדיקות נעלם לאחר אחר אחד הביקורים הרגילים. בבית החולים חיפשו ולאחר שלא מצאו אותו פתחו לי תיק חדש. אני מרגישה שהטיפול הקלוקל והזילזול בחולים מצד קופות החולים הגדולות הם אלה שהביאו לאפשרות של איבוד תיקים. האם יש משהו משפטי שניתן לעשות בעיניין?

27/03/2006 | 23:02 | מאת:

בר שלום פורמלית יש באיבוד התיק הרפואי משום עבירה על חוק זכויות החולה. מעשית, אם לא נגרם נזק של ממש אין מה לעשות. הניסיון מלמד שרצוי לשמור העתק מכל מסמך רפואי ע"מ למנוע מצב שבו את צריכה לסמוך על המוסד הרפואי. נסי לשחזר התיק באמצעות איתור התיעוד הרפואי ממוסדות רפואיים אליהם הועבר חומר מהתיק בקופ"ח.