חדר כושר בארגון ציבורי.

דיון מתוך פורום  משפט ורשלנות רפואית

21/03/2006 | 22:10 | מאת: אייל

במקום עבודתי קיים חדר שבו הכנסנו ציוד עם מכשירי כושר :מסוע ריצה + משקולות חופשיים ומכשירים נוספים. במשך השנים כל אחד התאמן בזמנו החופשי באופן עצמאי. (אין אימון קבוצתי מרוכז.). לפתע החליט אחד המנהלים שאסור מעתה והילך להתאמן בחדר זה ללא מאמן מוסמך. (עלי לציין שהנני בוגר ומוסמך קורס מאמנים בוינגט.) שאלתי: האם מבחינה משפטית יכול/רשאי אותו המנהל להחליט החלטה זו? האם היא כשרה מבחינה משפטית או שאנחנו ציבור העובדים במחלקה הנידונה יכולים להמשיך ולהתאמן למרות האיסור התמוהה? תודה

27/03/2006 | 22:55 | מאת:

אייל שלום שאלתך נוגעת ליחסי העבודה הפנימיים במקום העבודה וסמכותו של אותו מנהל להחליט את אשר החליט. מבחינת החוק הרי בכל מקום שקיים חדר כושר חלות עליו הוראות חוק הספורט, לפיו על חדר הכושר לעמוד בסטנדרטים הבטיחותיים שקובע החוק לרבות הפיקוח על פעילות המתאמנים. השאלה היא האם האיסור על האימון הוא מטעמי בטיחות (העדר פיקוח) או גחמה.קשה להשיב ללא ידעת העובדות. אצי לברר את ההגבלות עם אותו מנהל ולבוא לידי הסדר שיעמוד בדרישות החוק.