תסחיף ריאתי

דיון מתוך פורום  משפט ורשלנות רפואית

12/03/2006 | 12:11 | מאת: ביג מאמי

לפני כחודש עברתי ניתוח, עשרה ימים לאחר הניתוח הרגשתי כאב חזק מתחת לחזה, נסעתי לבית החולים, במקום שבו עשיתי את הניתוח ושם איבחנו א.ק.ג. לא תקין, רצו לאשפז אותי ולבדוק מידי פעם א.ק.ג , אבל לא הייתי שקטה לכן חתמתי ועברתי לבית חולים לניאדו בנתניה, שם מיד לאחר שמיעת הריאות עשו לי צילום ודחוף לסיטי. בסיטי גילו המון קרישי דם בתוך הריאה, אושפזתי ומיד קיבלתי טיפול. שאלתי היא האם יש לי זכות לקבל נכות בגלל שמאז נורא קשה לי לתפקד. שנית אני חדשה בעבודתי מי אמור לשלם לי על חודש היעדרות? עד כמה מסוכן תסחיף ריאה להמשך החיים? מי יודע כמה זמן נמשך הקושי לדבר או תנועה פיזית וכדומה. תודה על תובה אפשרית.

18/03/2006 | 10:49 | מאת:

ביג מאמי לפי תיאור המקרה לא מדובר ברשלנות אלא בסיבוך. לא ברור אם יש לך עילת תביעה וגם הנזק לא ברור אם התגבש. לצורך קביעת נכות הנזק צריך להתגבש. את יכולה להגיש תביעה לנכות כללית בביטוח הלאומי אם כי אני מסופק לגבי זכאותך. טיבם של נזקי גוף הוא שהם לוקחים זמן. אינני מציע לך לנקוט בשום פעולה עד שהנזק יתגבש. בנתיים את יכולה לנסות לצלם את הרשומה הרפואית.