אחוזי נכות

דיון מתוך פורום  משפט ורשלנות רפואית

04/03/2006 | 19:25 | מאת: חיים

שלום . רציתי לשאול שאלה משפטית בנושא אחוזי נכות . לצערי עברתי לפני מספר שנים אוטם שריר הלב שהוכר כתאונת עבודה ובגינה קיבלתי 25% נכות קבועה ואשר עליה אני מקבל תגמול חודשי. לצערי עברתי לאחרונה אוטם שני שלדעת המומחה הרפואי שלי הנזק לשריר הלב הוא 25% בכוונתי להגיש תביעה לבית הדין לעבודה שיכיר באוטם השני כתאונת עבודה. שאלתי : אם יכירו באוטם השני כתאונת עבודה האם המוסד יקשר את האוטם הראשון לשני ז"א יקבע לי 0% כי יש לי כבר 25% , מה קורה במקרה כזה האם לא אקבל כל פיצוי או שיבצעו שיקלול של האחוזים , מכיוון שהפגיעה בשריר הלב עקב האוטם השני הוא במקום אחר מאשר הפגיעה הראשונה . האם במקרה כזה לא עדיף לתבוע החמרה . באם אני מבוטח בחברת ביטוח בפוליסה שמכסה תאונות האם במקרה של 0% לא אוכל לתבוע את חברת הביטוח כי הם לא מכירים את האוטם הקודם שבו קיבלתי 25% . תודה

11/03/2006 | 22:01 | מאת:

חיים שלום אתה רשאי לחזור בך מהתביעה ולוותר עליה אם יתרחש התרחיש שתיארת בשאלה. מומלץ כי תבוא בדברים עם פקיד התביעות בביטוח הלאומי ותתייעץ עימו לגבי הדרך המומלצת להגיש תביעה או על ידי תביעה להחמרת מצב רפואי קודם.