הייתכן כי מדובר ברשלנות רפואית?

דיון מתוך פורום  משפט ורשלנות רפואית

08/02/2006 | 15:36 | מאת: שיר

שלום, אצל אימי בת 59 התגלו הסתידויות בשד. בוצעה כריתת למפקטומיה עקב ההסתידויות. בוצעה כריתת האזור המסומן בבדיקת הממוגרפיה ונאמר לה שהכל תקין ובעצם היה מדובר בתהליך טרום סרטני שהוצא. אימי היתה אמורה להתחיל לעבור הקרנות, אך התבקשה לבצע שוב ממוגרפיה לפני תחילת ההקרונת על מנת לוודא במיליון אחוז שכל השטח נקי. היום הגיעו תשובות הממוגרפיה, ומסתבר שהתשובות זהות לחלוטין למה שהיה לפני הניתוח. אותם הסתידויות בדיוק ממוקמות באותו אזור! הנושא הועבר לטיפול הפרופ' שציין שצריך שוב ניתוח. שאלותיי הם: 1) איך נאמר שהכל הוצא בעוד שבדיקת הממוגרפיה העידה על אותם תוצאות לפני ואחרי הניתוח? הרי כרתו את החלק עם ההסתידויות. 2)איך אוכל להיות בטוחה שהפעם בניתוח אכן יוצאו כל ההסתידויות? 3)הבנתי שניתן לבצע ממוגרפיה בזמן הניתוח, מדוע לא בוצע כך? האם ייתכן כי הייתה רשלנות רפואית??? האם זה נראה הגיוני שהייתה אמורה להתחיל השבוע הקרנות, ולפתע נאמר לה שבעצם האזור לא נקי? איך אמרו לה שהניתוח עבר בהצלחה, והכל נכרת והוצא בלי לבדוק זאת בממוגרפיה?? אציין כי אימי עברה מס' פעמים ארוע CVA כך שמדובר באדם מאד חולה ואני חוששת שתעבור ניתוח שנית ובמיוחד אם נגרמה כאן מעין רשלנות רפואית עוד אציין כי הכל נאמר לה טלפונית מבלי להסביר לה בדיוק מה נעשה, כלומר לא זימנו אותה על מנת להסביר לה אלא הכל הוסבר טלפונית וזימנו אותה לניתוח נוסף. לי זה נראה מאד מאד מרושל... אשמח מאד לקבל תשובות ולו בחלקן על מנת להבין מה קורה כאן?

11/02/2006 | 22:38 | מאת:

שיר שלום השאלות הן בתחום הרפואי. אנא הפני את שאלתך לפורום המתאים