האם היתה רשלנות רפואית?

דיון מתוך פורום  משפט ורשלנות רפואית

30/03/2001 | 12:24 | מאת: אנונימי

אני רוצה לספר על מקרה שקרה לי ולשאול האם היתה כאן רשלנות רפואית. פניתי לרופא משפחה בגלל כאבים ונפיחות באשך, הרופא בדק אותי, אמר שיש לי מחלת אפידידימיטס, ושעלי לקחת אנטיביוטיקה וגם לפנות לאורולוג (כמובן, לא באופן מיידי, כי לאורולוג צריך לקבוע תור וזה לוקח שבועות). למחרת המצב שלי נהיה יותר גרוע, גם עלה חום, פניתי שוב לאותו רופא ואז הוא שלח אותי לבי"ח לחדר מיון (מהתגובה שלו הבנתי שזה בעיקר בגלל החום, אחרת אני חושש שגם אז לא היה שולח אותי לחדר מיון). בבי"ח עשו לי בדיקת אולטרסאונד, ואז התברר שאבחנת הרופא היתה שגויה, ושיש לי לא אפידידימיטס אלא סיבוב באשך, וצריך לעבור ניתוח דחוף. הניתוח, כצפוי, לא הצליח (במצבים כאלה, כמו שהבנתי, אפשר להציל את האשך בד"כ רק שעות ספורות אחרי שזה קורה, אח"כ הסיכוי נמוך ביותר), ולכן עברתי כריתת אשך. ועכשיו לעצם העניין. כמו שהבנתי (גם אמרו לי את זה בבי"ח, וגם מצאתי לבד חומר באינטרנט שמסביר על זה), אכן קשה מאוד להבדיל בין שתי המחלות האלה (אפידידמיטס וסיבוב אשך), בלי בדיקת אולטרסאונד. לכן אין לי טענות לרופא שקבע אבחנה לא נכונה. אבל לדעתי הוא היה חייב לא לקבוע שום אבחנה על דעת עצמו, ולשלוח אותי לחדר מיון מיד ולא רק למחרת. כמו שאמרתי, במקרים כאלה עיכוב של כמה שעות (ובטח של יום) הוא קריטי, לכן אם הייתי מגיע לבי"ח באותו יום, הסיכוי היה יותר גדול, אפילו שגם אז הוא לא היה גבוה מאוד. עובדה שהחליטו כן לעשות את הניתוח, והם אמרו לי במפורש שינסו להציל, ז"א סיכוי לא גבוה עדיין היה. אז בסופו של דבר, התוצאה (כריתת אשך) היתה קשה ובלתי-הפיכה, והיה סיכוי יותר גדול שזה לא יקרה אם הרופא היה שולח אותי מיד לבי"ח. בנוסף, גם אילו האבחנה שלו היתה נכונה, הוא לא נתן לי את כל ההנחיות שצריך לתת במקרה הזה (להיות במנוחה, לא לעבוד, לשים משהו על מקום הכאב, וכו'), כאילו שזה היה מובן מאליו. אבל זה לא היה מובן, ורק אחרי כמה זמן מצאתי הסברים על זה באינטרנט. כלומר, נראה לי שהיתה פה רשלנות כפולה מצד הרופא: גם אי-מתן הנחיות על המחלה שהוא אבחן (אפילו שהיה לא נכון), וגם אי-שליחה מיידית לחדר מיון, שכתוצאה ממנה נגרם לי דבר בלתי-הפיך שאפשר היה למנוע. האם זה נכון והאם יש סיכוי לתביעה במקרה הזה? תודה.

31/03/2001 | 01:34 | מאת: שמואל יקירביץ, עו"ד

זהו אחד המקרים הבודדים בו ניתן היום לומר בביטחה כי היתה, לפי סיפורך, רשלנות רפואית. כפי שציינת, האבחנה של תסביב אשך יכולה להיות קשה, אבל היום, באופן חד משמעי - אם לא בטוחים שזו דלקת, יש לבצע אפילו ניתוח, כדי לשלול תסביב אשך. אם לא מוצאים תסביב, פשוט סוגרים, ואין מדובר בניתוח מיותר. יש על כך מאמרים בספרות הרפואית עשרות שנים. הדחיפות בטיפול בתסביב אשך נובעת מהעובדה שאם לא מנתחים תוך 6 - 24 שעות, אין לאשך סיכוי. לכן השאלה היא: תוך כמה זמן פנית לרופא. כי אולי היתה רשלנות מצד הרופא, אך לך לא ניגרם נזק כי כבר לא ניתן היה להציל את האשך. על כך יהיה הויכוח עם חברת הביטוח של הרופא.