חתימה רפואית

דיון מתוך פורום  משפט ורשלנות רפואית

10/01/2006 | 14:34 | מאת: רון

אני הייתי לפני כשנה וחצי אצל רופא שיניים הוא בדרך כלל לוקח על הצעת מחיר 50 ש"ח לבדיקה אך ביקשתי שיוותר לי לפני והוא אמר בסדר הוא נתן לי לחתום בכרטיס חתימה במסגרת קטנה היה רשום לחתום שהכל תקין מבחינה רפואית למרות שלא עשיתי אצלו טיפולי שיניים לא לפני ולא אחרי האם הוא יוכל לטעון בעתיד שלא שילמתי לו על בדיקה הצעת מחיר למרות שהוא אמר לי שהוא עושה לי זאת בחינם והחתימה בכרטיס הייתה בהקשר למצב הבריאותי האם זה בסדר?

12/01/2006 | 18:26 | מאת:

רון שלום אני מבין שהחתימה נועדה לצרכים מנהליים לא רפואיים.אם כך זה בסדר. אם נגרם לך נזק מהטיפול הרי שחתימתך אינה מחייבת אותך ואינה פוטרת הרופא מאחריות לטיפול.

12/01/2006 | 19:40 | מאת: רון

שלום לא כל כל הבנתי את התשובה שלך אבל זה שוב ככה אני פניתי לרופא שיניים להצעת מחיר הוא ויתר ולא גבה ממני 50 ש"ח להצעת מחיר הוא פתח לי תיק במרפאה ונתן לי לחתום שם במסגרת קטנה שהכל תקין אצלי מבחינה בריאותית למרות שלא החלטתי אם לעשות אצלו את הטיפולים וגם לא עשיתי לא הבנתי למה הוא נתן לי לחתום? אבל השאלה האם בעתיד הוא יכול לדרוש ממני בריבית על ההצעת מחיר למרות שהוא אמר לי שהוא עושה לי זאת בחינם?