שאלה בנושא הארכת חופשת לידה וזכויותי

דיון מתוך פורום  משפט ורשלנות רפואית

27/12/2005 | 13:04 | מאת: דורית

שלום, אשמח אם אוכל לקבל תשובה בנושא: במידה ואני עונה לתאור הזה: "עובדת שעבדה עד תחילת חופשת הלידה שלה אצל אותו מעביד או באותו מקום עבודה לפחות 24 חודשים רצופים, רשאית להאריך את חופשת הלידה שלה עד שנה ללא תשלום". שאלותי הן: 1. האם עלי "לקבל" את אישורו של המעביד להארכת החופשת הלידה (עד שנה) או שעלי רק ליידעו על כך? 2. האם מקום עבודתי נשמר לי וכך גם הקף המשרה בתום שנת חופשת הלידה, האם בתום השנה עלולים לשנות את מס' שעות העבודה שלי או את המשרה שהועוסקתי? תודה רבה על התשובה!! חג שמח, דורית

28/12/2005 | 11:36 | מאת: k

http://www.starmed.co.il/Forum/24

30/12/2005 | 17:06 | מאת:

דורית שלום אין לי מומחיות במשפט העבודה, על כן התשובה להלן נעשית בהסתייגות הארכת חופשת הלידה כפופה להסכמת המעביד, והשמירה על מקום עבודתך לרבות היקף המשרה תלויה בצרכי המעביד.