ניכוי רעיוני

דיון מתוך פורום  משפט ורשלנות רפואית

20/12/2005 | 14:08 | מאת: אבי

עו"ד דייויס שלום , נתקלתי במספר פסיקות בהן טיפלת. ברשותי חוות דעת של מומחה רפואי שמינה בית משפט השלום (12%) לעיניין תאונת עבודה - נזיקין נגד מעסיק . היות ולשלום הוגשו כבר סיכומים , ולהערכתי אזומן לועדה של ב.לאומי רק בעוד מספר חודשים ייתכן ויווצר מצב שפסיקת השלום "תשיג" את קביעת הועדה של ב.לאומי לעיניין גובה הנזק שארע לי. במקרה כזה תנכה כב' השופטת בשלום מהסכומים שתפסוק לי "ניכוי רעיוני" וזאת רק על פי הנתונים שלפנייה. שאלתי ברשותך , בהנחה שאולי אחוזי הנכות שיקבע לי המ.ל.ל יהיו גבוהים מ-12% שקבע לי מומחה בית המישפט האם אני יכול לצאת נשכר מכך או שעדיף לנסות ולחכות עם פסיקת השלום עד לקביעת אחוזי הנכות מהביטוח הלאומי. אודה לך על כל אינפורמציה נוספת בנושא הנ"ל . בכבוד רב, ובתודה מראש אבי

22/12/2005 | 23:12 | מאת:

אבי שלום אמנם ההנחה שלך לגבי הניכוי הרעיוני נכונה אך רק בחלקה. הנוהג הוא שבית המשפט נוהג לעכב את תגמולי המל"ל הרעיוניים להם זכאי התובע. מומלץ לקבל פסק דין מבית משפט השלום ולבקש ממנו לעכב את הסכום הרעיוני שהמלל עשוי לשלם לך ע"פ אותם אחוזי נכות.הניסיון מלמד כי בד"כ קביעת הנכות בביטוח הלאומי נמוכה מזו של המומחה שמונה ע"י בית המשפט, וכך אתה עשוי לקבל פיצוי גבוה יותר אילו היית פונה מלכתחילה למל"ל ואח"כ פונה לבית המשפט.

23/12/2005 | 14:37 | מאת: אבי

25/03/2008 | 13:02 | מאת: ציון

לפי כ- 6 שנים היתה לי תאונת דרכים בעת שנסעתי באמבולנס של מד"א, המעביד שלי, בזמן העבודה. הגשתי באמצעות עו"ד תביעה לפיצוי כנגד מבטחת האמבולנס. לאחרונה נתבקשתי ע"י עורך דיני להגיש תביעה גם בביטוח לאומי. קבעו לי 5% נכות בביטוח הלאומי, אך קבעו שלא מגיע לי כלום בגלל כל מיני קיזוזים עקב הזמן הרב שעבר מאז התאונה. האם למבטחת האמבולנס בתיק האזרחי יש זכות לקזז לי את הסכום שהייתי מקבל אילו הגשתי את התביעה בזמן מיד לאחר התאונה ? זה לא נראה לי הגיוני, אך זה מה שעורך דינו טוען. יש איזו אסמכתא לכך שאוכל להציג בפניו ?