האם היתה רשלנות רפואית ?

דיון מתוך פורום  משפט ורשלנות רפואית

26/03/2001 | 01:08 | מאת: עמי

סבתי אישה כבת 80 לקתה באירוע מוחי . בזמן שהותה בבי"ח היא נפלה בזמן שניסתה לגרוב גרביים בעקבות כך שברה את הירח , נותחה ושמו לה פלטינות . שאלתי היא האם יש כאן מצב של רשלנות רפואית בכך שהחולה הצליחה לקום ממיטתה שלא היו בה הגנות כגון מעקה בטיחות בצדדים שלדעתי במצבה אמורה להיות תחת השגחה .

27/03/2001 | 16:23 | מאת:

עמי שלום, התשובה לשאלתך נגזרת מהעובדות. אם נפילתה של סבתך ארעה כתוצאה מחולשה או מעידה של סבתך אין עילה לתביעה. אם לעומת זאת סבתך נפלה מהמיטה שהיה בה מעקה אך האחות לא הרימה אותו יתכן שיש לסבתך עילת תביעה.

29/03/2001 | 00:51 | מאת: ש. י.

השאלה היא אם בגלל השבץ המוחי, או תרופות שקיבלה או מצב גופני אחר סבתך נפלה, יתכן שיש עילה לתבוע. בית החולים צריך ליידע את החולה אם יכולה להיות לו חולשה, ושהוא צריך להזהר לעשות משהו שהוא קודם, לפני אישפוזו עשה ללא בעיות. אם החולשה נגרמת מתרופות שהחל לקבל בבית החולים, לדעתי יש אף חובה מוגברת. ואולי המיטה היתה גבוהה מידי וסבתך לא היתה רגילה למיטה כזו? צריך לבדוק את כל האספקטים האלה, וכן את התיק הרפואי. אולי בית החולים חקר את הארוע - אני בספק אך שווה להתענין אצל האחיות או הצוות הסיעודי - ואלוי יש מסקנות שיעזרו. רפואה שלמה