אחוזי נכות

דיון מתוך פורום  משפט ורשלנות רפואית

21/11/2005 | 18:54 | מאת: אינה

שלום רב. אני עברתי תאונת עבודה ואני מעוניינית לקבל פיצוי מביטוח לאומי. באתר של ביטוח לאומי כתוב : "גמלאות נכות מעבודה קצבת נכות מעבודה לנכי עבודה בעלי דרגת נכות זמנית של 5% ויותר או בעלי דרגת נכות צמיתה של 20% ויותר - קצבה לפי דרגת הנכות הרפואית בשיעור יחסי לשכר ברבע השנה שלפני הפגיעה (בינואר 2005 מקסימום הקצבה החודשית - 26,115 ש"ח לעובד שכיר ולעובד עצמאי; ו- 15,669 למי שנפגע לפני 1.1.95)." מה זה אומר לגביי אם אני מרויחה בחודש ברוטו 5000 ואקבל 20 אחוז נכות ?

03/12/2005 | 09:57 | מאת:

אינה שלום הכוונה בסכומים הקבועים בציטוט שהבאת הוא קביעת רצפה ותקרה לתגמולים. אם נכותך היא עד 19% תקבלי סכום חד פעמי לפי שיעור של 75% מהשכר לפי מכפלה הקבועה בחוק. אם הנכות היא 20% ומעלה תקבלי קיצבה חדשית בשיעור 75% מהשכר הרבע השנתי (3 חדשים לפני התאונה). כלומר אם השכר ברוטו עמד על 5000 שח לחודש ונכותך 20% תהיי זכאית לקיצבה של בערך 750 ש"ח והכרה כנכה מעבודה