הגנות

דיון מתוך פורום  משפט ורשלנות רפואית

24/08/2000 | 22:11 | מאת: ל

מהם טענות שיכול רופא שנתבע ברשלנות רפואית לעלות? מה פירוש המושג "גולגולת דקה"?

27/08/2000 | 22:28 | מאת:

ל שלום, אוכל להשיב לשאלתך אם תפרט את המקרה עליו אתה מבקש תשובה. המונח "גולגולת דקה" הוא מונח המקובל בדיני נזיקין. הכלל הוא שהמזיק חייב לנקוט אמצעי זהירות כלפי הניזוק, והוא מוצא אותו כפי שהוא, אפילו הייתה לו רגישות גבוהה ללקות במחלה או בהשאלה אפילו הייתה גולגלתו דקה יותר מאשר יתר האוכלוסיה. הכוונה היא למנוע מהמזיק לטעון כי לא יכול היה לצפות שהניזוק רגיש יותר (או ש"גולגלתו דקה יותר") משאר האוכלוסיה.