אבחנה בין טעות לבין רשלנות

דיון מתוך פורום  משפט ורשלנות רפואית

24/08/2000 | 22:09 | מאת: ל

מהי רשלנות רפואית? אבקש לדעת מה האבחנה בין טעות לבין רשלנות? מתי יקבע בית המשפט כי רופא הינו רשלן באבחנה של מחלה ומתי יקבע בית המשפט כי רופא טעה באבחנתו? מהם המבחנים לרשלנות? היכן ניתן למצוא חומר נוסף בנושא?

27/08/2000 | 22:18 | מאת:

ל שלום, בכל טיפול רפואי נדרש רופא להפעיל שיקול דעת, תוך יישום המידע והנסיון הרפואי למקרה אשר נמצא בטיפולו. כאשר נעשית אבחנה רפואית של מחלה, וננקטים אמצעי הזהירות לברר את העובדות וההסטוריה הרפואית, אך חרף זאת הייתה טעות באבחנה של המחלה, לא תיחשב הטעות כרשלנית. כך למשל אם ננקטו אמצעי הזהירות הראויים, נשאלו השאלות הנכונות, נערכה חקירה ובירור של קיומן או אי קיומן של תופעות מסויימות הרלבנטיות למקרה, אך למרות זאת טעה הרופא באבחנה לא בהכרח הוא ימצא רשלן. לא אחת , כדי לאבחן כראוי את מצבו של החולה, נדרש הרופא שלא להסתפק במה שרואות עיניו, אלא מוטלת עליו חובת בירור ומעקב אחר החולה על מנת לאמת או לשלול ממצאים מסויימים, אשר יש בהם כדי לסייע לאיבחון נכון. אם נקט הרופא בכל אמצעי הזהירות אך טעה באבחנה לא תיחשב הטעות כרשלנות. רשלנות רפואית מתבררת על פי דיני הנזיקין, הקובעים סטנדרט אוביקטיבי לבחינת התנהגותו של הרופא, תוך ניסיון להשוות את ההתנהגות הנמדדת להתנהגות המקובלת והנוהגת ע"י עמיתיו של הרופא.

28/08/2000 | 18:59 | מאת: י

יש בעיה עם תשובתו של עו"ד וייס אם עשית אתץ כל הבדיקות וכל הנדרש ע"מ להגיע לאבחנה ולא הגעת לאבחנה הנכונה טוען העו"ד הנכבד כי אין זה רשלנות לא כך הוא אם היה עליך להגיע לאבחנה ולא הגעת זוהי רשלנות חמורה וכבר היו פסיקות בנידון היש יותר חמור מאי אבחון כאשדר האי אבחון נדרש ונמצא מול העיניים? אין זה כך אם לא יכולת לאבחן עקב חוסר אמצעים ובדיקות שאולי נודעו יותר מ א ו ח ר - כלומר בעת האבחון לא היה בידך המידע לאבחן או נכון יותר לא יכול היה להיות בידך המידע