תביעה רפואית?

דיון מתוך פורום  משפט ורשלנות רפואית

03/09/2005 | 09:55 | מאת: עופר ניב

אני סובל ממחלת מנייר כבר כמה שנים כנראה לאור הבדיקות וההתקפים שעברתי שמצביאים על הממצא הזה. לפני שנתיים ניבדקתי אצל אותם רופאים שלא הגיבו לחלוטין לטענותי להתקפות הסחרחורת והסתפקו בניירת צימחונית של ויטמינים שכביכול חסרים לי? אותם רופאים לאחר שנתיים הגיעו למסקנה אחרת כנראה עקב בדיקות נוספות שלא הוצעו לי לפני שנתיים! האם יש עילה לתביעת רשלנות מכוון שאני נהגתי שנתיים על אוטובוס ציבורי עם בעייה שהייתה יכולה להיות קטלנית אולי? כמו כן אני מעוניין לדעת האם יש יכולת לתבוע את הביטוח הלאומי עקב איבוד רשיון האוטובוס וירידה דרסטית בהכנסות עקב כך לקצבת נכות מאחר ולמחלה זו אין כול טיפול סופי רק טיפול מונע. והשאלה האחרונה יש לי ביטוח פרטי של אובדן כושר עבודה ניבדקתי אצל רופא הביטוח הפוליסה הינה בת שנה וחצי הרופא של הביטוח קיבל אינפורמציה מקיפה על מצבי ולא הוכנסה חריגה לפוליסה האם יש עילה לתבוע אותם עקב סרובם לשלם את ירידת ההכנסות שלי עקב המצב? יש לציין כי יש בפוליסה מצב של חזרה לעבודה ופיצוי במידה ולא אוכל לנהוג כלומר ביטוח מקצועי. בברכה ומקווה שלא העמסתי יותר מידי ניב עופר

10/09/2005 | 10:14 | מאת: עו"ד יונתן דייויס

עופר שלום לגבי שאלתך בענין עילה לתביעה ברשלנות רפואית, התשובה שלילית. לא ברור מה הנזק שנגרם לך כתוצאה מההתרשלות הנטענת, וכמו כן אין קשר סיבתי. לעניין תביעה לביטח הלאומי אתה יכול להגיש תביעה למח' נכות כללית, אך אם הנזק נגרם בזמן העבודה ועקב העבודה יתכן שמדובר במחלת מקצוע אם כי אני מסופק. אשר לתביעה לתגמולי ביטוח עליך להתייעץ עם עו"ד המתמחה בסוג בתביעות ביטוחיות ולהציג לו את הפוליסה והחומר הרפואי הנלווה.