רשלנות רפואית

דיון מתוך פורום  משפט ורשלנות רפואית

05/07/2005 | 21:57 | מאת: כוכבא

קרובתי ילדה תינוקת חמודה ובריאה, רק שהשלייה סירבה להפרד, הוצאת השלייה נעשתה ידני, ע"י רופא בית החולים, מיד לאחר הלידה התלוננה על כאבים, והרגשתה הכללית היתה מאוד ירודה, אחרי התעללות של חודשיים וחצי ביולדת, פניתי לפרופ' ידוע ומיד צעק הצילו, ניתוח מיידי הושארה שלייה של 4 ס"מ לפחות, מיד נותחה, וטענת הפרופ' שיתכן ונגרם נזק בלתי הפיך לחצוצרה הימנית. כתוצאה מהדבקויות, ברור לי שקיימת כאן רשלנות רפואית מצד רופא בית-החולים, שלא ווידא האם השליה יצא בשלמותה, ולפני שחרורה מבית החולים למרות תלונותיה, לא נעשה דבר. אבקש לקבל ייעוץ מקצועי, רפואי מה עלי לעשות ואיך? ברצוני להוסיף, שגם רופאת קופת-החולים אחרי תחנונים לאולטרא-סאונד, לא פיענחה את המקרה,

05/07/2005 | 22:15 | מאת:

כוכבא שלום השאלה אם היתה רשלנות רפואית כפוף להוכחת 3 יסודות. אחריות, נזק וקשר סיבתי בין האחריות ונזק. אם נגרם נזק כפי שאת מתארת אבל לא נפגעו הסיכוי להיכנס להריון בעתיד כתוצאה מהפרדות המאוחרת של השיליה ספק אם קיימת כדאיות כלכלית להגיש תביעה בשל כך שהתועלת מהגשת התביעה קטנה מהנזק.