עזרה דחופה

דיון מתוך פורום  משפט ורשלנות רפואית

05/07/2005 | 09:31 | מאת: רויטל

שלום, ברצוני לקבל מידע וייעוץ לגבי טיפול רפואי. אחי סבל מבליטה בכף היד במשך מס' שנים ,בשלוש שנים האחרונות הבליטה החריפה והתחילה לכאוב לאחר פניה לטיפול אצל רופא העור הוחלט לשלוח אותו לרופא פרטי בטיפול לייזר. הטיפול עלה 6000 ש"ח ולא עזר לאחי. השאלה שלי 1.רופא העור שלח אותו לרופא פרטי האם זה נשמע הגיוני? מדוע לא לשלוח אותו לטיפול במסגרת הקופה?(כללית מושלם) 2. מה ניתן לעשות אם הטיפול לא הצליח? אחרי הכל מדובר בסכום לא קטן. אשמח אם תענה לשאלות שלי בהקדם. למי אני צריכה לפנות?

06/07/2005 | 22:59 | מאת:

רויטל שלום אפנה אותך לתשובתי לשאלתו של אבישי בעניין תשלום עבור טיפול לא רצוי. במקרה של אחיך הוא הסכים לטיפול ואם לא עזר הרי שאין בכך כדי לפגוע בזכות הרופא לתמורה. רק אם הרופא התרשל, ודומה שזה המצב, הרי שניתן לדרוש החזר כספי. נראה לי שמבחינה חוזית על אחיך לשלם הכסף,אף אם הטיפול לא הצליח, ואם שילם כבר יתקשה לקבל החזר.