בדיקה רוטינית של אוטוקלבים

דיון מתוך פורום  משפט ורשלנות רפואית

27/02/2001 | 23:49 | מאת: ברק

האם מתקימת בדיקה של אוטוקלבים באופן רוטיני . אם כן על ידי מי? אם כן, כיצד?

28/02/2001 | 12:59 | מאת: דר' גרינבאום משה

ברק שלום. על פי חוזר מנכ"ל משרד הבריאות מוטלת חובה על כל מוסד רפואי מינואר 2000 (לצורך זה כל מרפאה או מרפאת שיניים הם מוסד רפואי ) לבצע ניטור תקופתי של מכשיר האוטוקלאב המשמש לעיקור כלים חודרניים באמצעות ספורות של חיידקים חיים של BACILUS STEAROTHERMOPHILUS על מנת לוודא שהמכשיר אכן תקין ומבצע את ייעודו -חיסול מוחלט של כל החיידקים והנבגים . הנחיה זו הוצאה בהסתמך על מחקרים שנערכו וגילו ש בכ5% מן ההפעלות של מכשירי האוטוקלאב אין חיסול מוחלט של נבגים ווירוסים יציבים בגלל כשל מכני של אחד או יותר ממרכיבי המכשיר . במוסדות רפואיים גדולים נאכפת הנחייה זו ככתבה וכלשונה בדרך כלל . שונה הבר לגבי מרפאות קטנות ,שאין להן נגישות למעבדה מיקרוביולוגית ולכן בחלקן או ברובן אין בדיקה חשובה מעין זאת נאכפת . היות ולא ניתן למפקחי משרד הבריאות להיכנס לכל מרפאה או מרפאת שיניים ולבדוק זאת פיזית -עצתי לציבור המטופלים לבדוק (לפני שעוברים טיפול פולשני) בתוקף אם יש למרפאה/ מרפאת השיניים אישור על ביצוע בדיקה כזאת ממעבדה מיקרוביולוגית שתוצאותיה מעידות שהמכשיר מעקר את כלי הניתוח או הצנטרים או כליו של רופא השיניים . בבחינת ונשמרתם לנפשותיכם !!!

28/02/2001 | 23:49 | מאת: ברק

האם לא נכון הייה שהאזהרה תופיע בכניסה למרפאות... זה יואיל לפיקוח וגם למטופלים דבר נוסף, האם זיהום של האוטוקלב בתרבית חידקים לצורך בדיקה לא יכול להמנע, על ידי בדיקה פיזיקלית פשוטה של הגעה של המכשיר לטמפרטורת עיקור ?. יש לכך הרבה מאוד מיכשור בעולם.