איך בוחר השופט רופא לחוות דעת מטעם בית המשפט

דיון מתוך פורום  משפט ורשלנות רפואית

30/06/2005 | 23:04 | מאת: דפנה

במקרה שיש מחלוקת בין התובע לנתבעים קובע השופט לחוות דעת של רופא מטעם בית המשפט . שאלתי איך השופט קובע לאיזה רופא לפנות ? ומי משלם עבור חוות הדעת של אותו רופא שנבחר על ידי השופט? אשמח לקבל תשובתך

02/07/2005 | 20:11 | מאת:

דפנה שלום אם מדובר במינוי מומחה בתביעה על פי חוק הפלת"ד עקב תאונת דרכים שעברת הרי המינוי של המומחה נעשה על פי פרוצדורה הקבועה בחוק.המומחה נקבע בהסכמת הצדדים או מתוך רשימה של מומחים המצויה בבית המשפט. בד"כ שכ"ט ממומן ע"י חב' הביטוח. לעומת זאת אם המינוי הוא בתביעת נזיקין רגילה הרי שהמינוי כפוף להסכמת הצדדים ושכה"ט ממומן בחלקים שווים.