רשלנות רפואית 3X

דיון מתוך פורום  משפט ורשלנות רפואית

22/06/2005 | 05:21 | מאת: מ.ג.

שלום עו"ד יונתן דיוויס. לצערי הרב עברתי הרבה תלאות ב-8 שנים אחרונות ואבקש התיחסותך ל-3 מקרים שעברתי: 1. בעת ביקור סטנדרטי אצל גניקולוג של הקופה, הוא החליט להמליץ לי על כדורי פרוגילוטן מבלי לעשות לי שום בדיקת התאמה וגם ללא ציון הסיכונים שבנטילת הכדורים(שנת 1997). ב-1998 עברתי ארוע מוחי וב-2000 התגלה אצלי סרטן שד (אין עבר משפחתי). האם ניתן לקשור את המחלות האלה לכדורים ההורמונליים ולרשלנות רפואית של הרופא? 2. בעת הנסיון לניתוח של סרטן השד, המרדים גרם לחניקתי עם הטובוס, הניתוח בוטל ולמזלי הצליחו להעיר אותי. הניתוח נדחה וערכי כל הבדיקות קפצו לשמיים. (הבדיקות של הכבד חזרו לנורמה רק כעבור כשנה). האם יש עילא לרשלנות רפואית ואת מי לתבוע? 3. בשנת 2004 נפלתי ושברתי את עצם הפיבולה עם תזוזה. בבית החולים, במיון האורטופדי החליטו לנסות לאחות את השבר תוך הרדמה מיידית, תוך הזרקה מהירה מידי של כמות גדולה מידי של חומרים שגרמו לי דום נשימה. תוך ריצה מטורפת, הזריקו לי חומר נגדי, הצליחו להעיר אותי עם אמבו ובו זמנית המשיכו לנסות לאחות את השבר ולגבסו כשאני כבר ערה אבל עם מסכת חמצן ותוך כאבי תופת. אחרי שבועיים מאחר והעצם לא היתה במקום, נאלצתי לעבור ניתוח שבו שמו לי פלטה עם ברגים ושוב גבס. האם יש עילא לרשלנות רפואית ואת מי לתבוע? מודה לך מראש על הסבלנות. לא מצאתי דרך לקצר. מ.ג.

25/06/2005 | 10:23 | מאת:

מ.ג שלום לגבי שאלתך הראשונה עליך להתייעץ עם אונקולוג לגבי הקשר הסיבתי בין נטית התרופה והמחלה. אינני רופא אך נראה לי שתתקשי להוכיח קשר סיבתי המהווה תנאי לתביעה לרשלנות רפואית. לשאלתך השניה התשובה שלילית. גם אם היה נזק הרי שמדובר בנזק זמני וחולף שלא כדאי לתבוע בגינו לגבי התשובה השלישית רצוי להתייעץ עם כירוג אורטופד אם נגרם נזק ואם כן האם הסיבה לגרימת הנזק היא זו שתיארת. תהיי בריאה