האם נגרם נזק לרופא המנתח כתוצאה מהתביעה?

דיון מתוך פורום  משפט ורשלנות רפואית

21/06/2005 | 08:05 | מאת: שלומי

בחודש מרץ עברתי ניתוח להסרת "סעיפים" דלקתיים מהמעי הגס. במסגרת הניתוח לפרסקופיה הוסרה הסיגמה של המעי ובטעות (או מתוך רשלנות) נגרם נזק בלתי הפיך לצנרת של מערכת השתן (האורטר המחבר בין הכליה השמאלית לשלפוחית נקרע ונותק). להערכתי אין ספק שיש לי עילה נהדרת לתביעה, אבל אני חושש כי המנתחים שעסקו במלאכה יפגעו אישית כתוצאה ממנה, ואין לי בכך עניין היות והצוות הרפואי הפגין איכות טיפול מדהימה גם בשלבים שלפני הניתוח וגם לאחריו. בקיצור - עד כמה עליי להרתע מהתביעה לאור הסיכון בו עומד המנתח, כאשר התביעה היא כנגד בית החולים?

21/06/2005 | 21:03 | מאת: א

התשובה היא כן. בד"כ לא יידרש הרופא לשלם מכיסו, אבל שמו הטוב נפגע (וזה מה שמושך אליו לקוחות, שהם מקור הכנסתו). במקרים מסויימים אפילו יכולים להפסיק את העסקתו במוסד מסוים. במקרים יוצאי דופן יכול להישלל גם רשיונו.

21/06/2005 | 22:44 | מאת:

שלומי שלום זכותך לממש את זכות התביעה ללא חשש. אם יש לך ספק תבע את המוסד הרפואי הנושא באחריות שילוחית לכל פעולה במסגרת המוסד.